El dijous 28 de setembre (20.30 h) el violoncel·lista Steven Isserlis es presenta al Palau de la Música Catalana en solitari per explorar una selecció de tres de les Suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach en el primer concert del cicle Palau Bach aquesta temporada. Isserlis, considerat un intèrpret sinònim d’excel·lència, creativitat i sensibilitat, torna al Palau de la Música en el punt àlgid de la seva carrera, després de gairebé quinze anys del seu últim concert a la sala modernista. Es tracta d’una oportunitat única per viure una de les fites més característiques del repertori per a violoncel interpretat per la mà d’un intèrpret amb un estil propi reconegut a tot Europa.

Steven Isserlis, caracteritzat també per un sentit de l’humor que alguns deuen conèixer dels seus llibres dedicats a grans compositors, interpretarà tres Suites del compositor (en concret, les números 1, 5 i 6). Peces que, en les seves paraules“són obres tan perfectes i sublims, que sembla que no estiguem mai preparats per afrontar-les”. El músic anglès, amb una concepció d’aquestes partitures que es podria considerar metafísica, va rebre el reconeixement de la crítica en enregistrar-les per al segell Hyperion, considerat fins i tot Disc Instrumental de l’Any i Premi de la Crítica als Classical Brits l’any 2008.

Aquest concert inaugura la quarta edició del cicle Palau Bach, dedicat a Johann Sebastian Bach, compositor emblemàtic per a l’Orfeó Català i el mateix Palau de la Música Catalana, amb l’objectiu d’oferir-ne l’obra pels millors intèrprets. Aquesta temporada Palau Bach consta d’un total de vuit concerts, que reuniran algunes de les obres cabdals del Kantor de Leipzig en les interpretacions de figures tan destacades com Rinaldo Alessandrini (29/11/17), Jordi Savall (20/12/17), Mark Minkowski (28/03/18) o Matthias Goerne (01/05/18). A més, el cicle continua els projectes de llarg recorregut iniciats amb Benjamin Alard (07-08/02/18) i Thomas Dunford (08/05/18), dedicats a l’obra de Bach per a clavecí sol i per a llaüt, respectivament.

El violoncel·lista Steven Isserlis inaugura el cicle Palau Bach amb una selecció de les Suites del compositor alemany