KANNEH-MASON, Sheku ©Jake Turney

Demà dijous, 9 de març (20 h), el virtuós violoncel·lista britànic Sheku Kanneh-Mason, considerat un dels artistes més brillants de la música clàssica del moment, actuarà al Petit Palau amb obres de diversos períodes i estils. El programa del concert, organitzat amb la col·laboració del British Council i l’Ambaixada Britànica a Espanya, inclou obres de Johann Sebastian Bach, Gwilym Simcock, Benjamin  Britten, Leo Brouwer, Edmund Finnis i Gaspar Cassadó.

El concert començarà amb la Suite per a violoncel sol, núm. 2, en Re menor de Bach, que va compondre entre el 1717 i 1723, “una culminació formal sense comparació que va estar a punt de caure en l'oblit fins que Pau Casals la va recuperar i que destaca per la seva polifonia i monodia” segons el què explica el doctor en humanitats Jacobo Zabalo al programa de mà del concert. El concert també inclourà la Suite per a violoncel sol de Cassadó, violoncel·lista i compositor català que també va dedicar-se a l’adaptació d'obres clàssiques per al seu instrument, i la Suite per a violoncel de Britten, una obra que destaca per “l'expressivitat rotunda i una certa estètica contemporània”.

Kanneh-Mason també interpretarà la Sonata per a violoncel del cubà Leo Brower, que reflecteix de forma paradigmàtica les seves inquietuds estilístiques i interpretarà dues obres de la jove generació de compositors britànics, que ell mateix ha gravat i gaudeix interpretant en directe. Es tracta de Prayer for the senses de Simcock “melòdicament apassionants, complexes però enormement accessibles” i Cinc preludis per a violoncel de Finnis, compositor acostumat al llenguatge de la música electrònica, que consta d’una sèrie amb temes “de gran subtilitat en loop que, gràcies a l’eventual ús de dobles cordes, sonen espontanis i, no obstant això, familiars, des de la insalvable llunyania que els emparenta amb Bach”, conclou Zabalo.

Sheku Kanneh-Mason (Nottingham, 4 d’abril de 1999) va guanyar el Concurs de Joves Músics de la BBC del 2016 i ha actuat amb grans orquestres i en prestigioses sales de concerts per tot el món, com a l'icònic Carnegie Hall de Nova York, concert que va formar part d'una gira d'èxit pels Estats Units. Es va convertir en un nom popular el maig de 2018 després d'actuar al casament dels Ducs de Sussex al Castell de Windsor. Ha publicat dos discos amb Decca, sent el seu debut Inspiration (2017) i el seu segon àlbum Elgar (2020), que va gravar als estudis Abbey Road amb Simon Rattle i la London Symphony Orchestra. Després del seu llançament, Elgar va aconseguir el número 8 a la llista d'àlbums oficials del Regne Unit, convertint Sheku Kanneh-Mason en l'instrumentista clàssic més jove i el primer violoncel·lista de la història a assolir el Top 10 del Regne Unit. L’intèrpret toca amb un violoncel Matteo Goffriller del 1700 que té en préstec indefinit.

(fotografia de Sheku Kanneh-Mason ©Jake Turney)

El violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason, un dels artistes de música clàssica més destacats del moment, actua demà al Petit Palau