PRAT, Bernat (c) Michal Novak

Demà dilluns, 14 de desembre (Sala de Concerts, 20 h), el violinista Bernat Prat oferirà un concert centrat en Johann Sebastian Bach, amb les Partites per a violí sol núm. 2 i núm. 3, obres culminants per a aquest instrument. El violinista català substitueix Giuliano Carmignola, que havia d’oferir un programa centrat en aquestes peces, però que a causa de les dificultats de mobilitat internacional motivades per la pandèmia va haver de anul·lar la seva presència. La cancel·lació, però, ofereix al públic l’oportunitat de descobrir el talent local amb un artista que va ser guardonat a l’edició 2018 d’El Primer Palau, precisament per la seva interpretació de la Partita per a violí sol núm. 2. D’escriptura prodigiosa, aquestes peces de Bach, incloses en el conjunt de sis Sonates i partites per a violí sol que va compondre, exploren les capacitats de l’instrument fins al límit de les seves possibilitats, així com el virtuosisme de l’intèrpret. Es tracta, doncs, d’una música fascinant que exigeix a l’intèrpret diverses tècniques per reflectir l’ànima del violí. Bernat Prat toca amb un violí fet per David Bagué a Barcelona l’any 2011.

Bernat Prat (Capellades, 1992), s’inicià en la música en l’àmbit familiar per seguir els estudis musicals a l’Escola de Música de Capellades, a l’ESMUC i a la Hochschule für Musik de Basilea. El 2014 va ser un dels membres fundadors del Cosmos Quartet, amb el qual manté una activitat artística intensa tocant arreu d’Europa. El 2018 va participar en el curs del gran violinista Leonidas Kavakos a la ciutat d’Atenes.

Ha estat membre de la JONC, JONDE, Schleswig-Holstein Music Festival Orchestra, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Da Camera i Orquesta Sinfónica de Tenerife, entre d’altres. Ha compartit escenari amb grans solistes, com Lang Lang, Jonas Kaufmann, Alisa Weilerstein, Daniel Hope, Waltraud Meier i Albrecht Mayer, i ha tocat a les sales i festivals més importants d’Europa, com el Salzburger Festpiele, Young Euro Classics de la Konzerthaus de Berlín, Festival Internacional d’Ais de Provença, Festival de Peralada, Festival Internacional de Música y Danza de Granada, Quinzena Musical de Sant Sebastià i Festival Internacional de Santander, entre d’altres.

El violinista Bernat Prat ofereix un monogràfic sobre Bach al Palau de la Música Catalana demà dilluns