20200820-bardolet-heredia

Dijous que ve, 20 d’agost (Sala de Concerts, 21 h), el duo format pel violinista Joel Bardolet i el pianista Marc Heredia oferirà un concert al Palau de la Música Catalana, dins el cicle Estiu al Palau, amb obres de Schubert, Cage, Falla i Franck. Considerats dos dels músics catalans amb més inquietuds artístiques de la seva generació, les seves interpretacions demostren un alt nivell de complicitat. El diàleg d’aquest duet d’intèrprets i amics recull grans influències: Ferenc Rados, Rainer Schmidt i Claudio Martínez, entre d’altres. També formen part del Trio Fortuny al costat del violoncel·lista Pau Codina.

Bardolet i Heredia iniciaran la vetllada amb la Sonata per a violí, en Re major, D. 384 op. 137/1 de Schubert, que va escriure als 19 anys i fou publicada pòstumament. La continuaran amb el Nocturne, per a violí i piano, de John Cage, peça curta que explora els timbres dels dos instruments, tot produint una atmosfera especial, i la Suite populaire espagnole, per a violí i piano, de Manuel de Falla, versió adaptada de les Siete canciones populares per a aquests instruments de Paul Kochanski. El programa es clourà amb la Sonata per a violí i piano en La major, M. 8 de César Franck. Composta com a regal de noces per a Eugène Ysaÿe, està considerada una de les millors sonates escrites per a violí i piano. El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts, sense pausa.

 

Sobre els intèrprets

El violinista Joel Bardolet ha dedicat els últims anys a la investigació i estudi del llenguatge musical. Des d’Ockeghem i el Renaixement, la relació de la paraula i la música, fins als paisatges atemporals de Morton Feldmann. S’ha format a l’ESMUC, a la Musikhochschule Freiburg amb Muriel Cantoreggi i a la Hochschule für Musik Basel. És el director musical del nou projecte de la companyia de dansa MalPelo al voltant de Bach, amb la qual comparteix escenari regularment.

Forma part de la generació marcada pel Quartet Casals i també ha rebut el mestratge de Rainer Schmidt i Eva Graubin, així com la inspiració d’una llarga llista d’artistes, com són Clive Brown, Ferenc Rados, Rita Wagner, Patricia Kopatxinskaia i Lorenzo Coppola, entre d’altres. Ha estrenat i enregistrat algunes de les obres del compositor Joan Magrané, de qui va rebre les Variacions sobre ‘The last rose of summer’ dedicades. És concertino de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i concertino principal de l’orquestra suïssa Musique des Lumières.

El pianista Marc Heredia va iniciar els estudis de piano als tres anys i va seguir estudiant amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Més tard, entre el 2008 i el 2012, va continuar la formació a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía amb Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner com a professors. 

Del 2012 al 2014 va cursar un Master of Arts a la Hochschule für Musik de Basilea (Suïssa). Ha actuat en sales importants, com L’Auditori i el Palau de la Música Catalana a Barcelona, Auditorio Nacional i Fundación Juan March a Madrid, Claustre de Sant Domènech a Peralada i també en marcs com el cicle Solistas del SXXI a l’Auditorio Sony de Madrid o a l’Auditori de Girona, entre d’altres.

El violí de Joel Bardolet i el piano de Marc Heredia dialogaran al Palau de la Música Catalana