TRIO WANDERER

El proper dijous, 31 de gener (20 h, Sala de Concerts), el Trio Wanderer, format pel pianista Vicent Coq, el violinista Jean-Marc Phillips-Varjabédian i el violoncel·lista Raphaël Pidoux, torna al Palau de la Música Catalana nou anys després per interpretar els Trios de Franz Schubert.

La formació francesa iniciarà el concert amb el Trio núm. 1, en Si b major, op. 99, D. 898, obra que no va ser interpretada mai públicament en vida de Franz Schubert. Completarà el programa el famós Trio núm. 2, en Mi b major, op. 100, D. 929,que Stanley Kubrick va fer saltar a la pantalla com a banda sonora de la pel·lícula Barry Lindon.

El Trio Wanderer ha actuat a les sales més importants d’Europa, els Estats Units i al Japó. Els seus tres músics es van graduar al Conservatori Superior de Música de París i van ampliar coneixements a la Bloomington’s School i a la Juilliard School de Nova York. Tots tres membres imparteixen docència. Han guanyat múltiples premis, com el Choc du Monde de la Musique, Diapason d’Or, Midem Classical Music Award, Fanfare’s Want List, Critic’s Choice de «Gramophone», entre d’altres. El seu àlbum amb el Quintet de Hummel i La Truita de Schubert ha estat inclòs als Top 100 Forbes de música. També han rebut la distinció de Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres, atorgada pel govern francès.

Aquest concert que forma part del cicle Palau Cambra també dona el tret de sortida a l’Itinerari Obertura de l’Hivernacle del Palau. Aquest itinerari d’iniciació proposa quatre concerts al Palau amb quatre trobades prèvies a indrets singulars de la ciutat amb la finalitat d’apropar la música clàssica. Les quatre sessions, adreçades exclusivament als abonats de l’itinerari, són a càrrec del divulgador musical Pere Andreu Jariod. Aquesta tarda hi haurà la primera trobada al Luthier Vidal - Casa Granell i Manresa de Barcelona, a les 19 h, on es parlarà del concert del Trio Wanderer i dels secrets de la música de cambra.

L’Hivernacle del Palau de la Música Catalana és un espai simbòlic, hereu de l’anterior Escola de l’Oient, on s’ofereixen més de cinquanta activitats complementàries als concerts de la temporada i itineraris orientats a comprendre i enriquir l’experiència musical. És una iniciativa creada per fidelitzar i iniciar a la música nous públics amb activitats paral·leles, que teixeix col·laboracions amb altres entitats culturals i que convida l’audiència a ampliar els coneixements i enfocaments artístics de la temporada.

El Trio Wanderer interpreta els Trios de Schubert al Palau de la Música Catalana