El proper dijous, 2 de febrer (Sala de Concerts, 20.30 h), el Trio Ludwig, considerat una de les formacions de cambra més destacades de l’actualitat, inicia un dels cicles de llarg recorregut del Palau de la Música Catalana, en aquesta ocasió dedicat a l’obra de Ludwig van Beethoven. Es tracta de la integral dels set Trios per a piano, que s’oferiran en dos concerts, un aquesta temporada i el segon la temporada vinent. La formació, especialitzada en l’obra de Beethoven, és formada pels germans Abel Tomàs al violí i Arnau Tomàs al violoncel, fundadors i membres de l’aclamat Quartet Casals, juntament amb la pianista coreana Hyo-Sun Lim, intèrpret de llarga experiència en música de cambra i guanyadora de nombrosos concursos internacionals.

En el concert de dijous, corresponent al cicle Palau Cambra, el Trio Ludwig començarà amb el Trio per a piano en Mi bemoll major, op. 1 núm. 1 i el Trio per a piano en Do menor, op. 1 núm. 3. Aquestes obres suposen una novetat en la producció musical del darrer terç del segle XVIII, ja que Beethoven atorga al violoncel un protagonisme real dins la formació. A la segona part es podrà escoltar el Trio per a piano en Mi bemoll major, op. 70 núm. 2, escrit gairebé quinze anys després dels dos anteriors, una composició amb formes més clàssiques, equilibrades i menys rupturistes.

Aquest concert s’inscriu en l’interès del Palau de mostrar l’obra de Beethoven aquesta temporada. Mitjançant concerts i conferències s’explicarà la seva enorme transcendència per a la música occidental. Amb els concerts ja realitzats de Leonidas Kavakos i Enrico Pace, amb el primer i segon lliurament de la integral de les Sonates per a violí i piano del geni de Bonn, el proper mes de març el Palau acollirà la integral de les seves Simfonies amb Gustavo Dudamel al capdavant de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar. També com a homenatge a Beethoven s’estrenarà el nou espectacle educatiu Big Bang Beethoven.

A part d’haver-ne interpretat la integral dels Trios en diverses ocasions, el Trio Ludwig ha gravat un CD amb el Trio op. 1 núm. 1 i el Trio op. 97, “Arxiduc”. També ha enregistrat el Triple concert amb l’Orquestra Simfònica de la Corunya, dirigida per Víctor Pablo Pérez, obra que també ha interpretat amb la Sinfónica de Tenerife, Orquestra Simfònica del Vallès i Simfònica d’Euskadi al Festival de la Quinzena Musical de Sant Sebastià.

El Trio Ludwig inicia la integral dels Trios per a piano de Beethoven al Palau de la Música Catalana