El proper dijous, 6 de novembre de 2014, a les 20:30 h, el trio de luxe format pels solistes Isabelle Faust, violí; Jean-Guihen Queyras, violoncel, i Alexander Melnikov, piano, arriba al Palau de la Música Catalana en el marc de la seva gira europea, per oferir els tres trios de Robert Schumann.

Corresponent al cicle Palau 100 Cambra, el concert presenta al Palau aquests solistes amb destacades carreres individuals. Palau 100 ja va tenir l’ocasió d’acollir-los la passada temporada acompanyats per la Freiburger Barockorchester dirigida llavors per Pablo Heras-Casado.

La integral de trios per a piano de Schumann serà interpretada per ordre cronològic. El primer i el segon, escrits l’any 1847 –encara que el segon el va acabar dos anys després, interromput per les composicions de Genoveva i Manfred–, presenten les dualitats emocionals de Schumann, en què lirisme i passió configuren uns poderosos diàlegs instrumentals. El darrer trio, escrit l’any 1851, durant la darrera època creativa de Schumann, tot i que ja està molt marcat pels problemes mentals del compositor, que en aquella època patí intents de suïcidi i al·lucinacions, conté moments de gran vitalitat.

El Palau de la Música Catalana torna a convidar aquests destacats músics, amb els quals manté una estreta relació. Tots tres són rellevants solistes internacionals aclamats per la crítica i el públic de les sales més importants d’arreu del món. Cada actuació d’algun d’ells al Palau ha estat un esdeveniment musical amb una celebrada acollida.

El trio de luxe Faust-Queyras-Melnikov interpreta dijous al Palau un monogràfic de Schumann