La formació també interpretarà trios de Parra, Haydn, Granados i Fernández Arbós

El proper dijous, 5 de novembre, tindrà lloc al Petit Palau (20.30 h) el concert del cicle Intèrprets Catalans protagonitzat pel Trio Arriaga, format per Felipe Rodríguez (violí), David Apellániz (violoncel) i Daniel Ligorio (piano). La formació oferirà l’estrena mundial del Trio “Albumblatt für Arriaga” de Benet Casablancas, un homenatge a Juan Crisóstomo de Arriaga (1806-1826) i, a la vegada, al Trio Arriaga, que li va encarregar l’obra i que en protagonitza l’estrena. L’obra, la quarta per a trio amb piano del catàleg de Casablancas, posseeix un caràcter marcadament líric que no exclou passatges plens d’energia i vivacitat rítmica.

Considerats per la crítica especialitzada com a referents de la seva generació, els membres del Trio Arriaga han actuat als festivals i teatres més importants d’Europa, Àsia i Amèrica. Les seves carreres com a solistes –premiats en un gran nombre de concursos nacionals i internacionals– els han portat a actuar amb les orquestres més importants d’Espanya i estrangeres, tot compartint escenari amb alguns dels millors solistes, grups i directors del panorama internacional.

El Trio Arriaga obrirà la vetllada amb un dels trios més coneguts del gran mestre del Classicisme, Franz Joseph Haydn, el Trio núm. 39, en Sol major, del qual el “Rondo all’ongarese” evoca les danses zíngares que acompanyaven la seva infantesa. També en la primera part, la formació interpretarà el Trio núm. 2, “Knotted fields” d’Hèctor Parra, compositor convidat de la temporada del Palau. Una obra que mostra “una intensa reflexió sobre l’herència clàssica i la seva vigència”, segons paraules del mateix compositor.

Ja a la segona part, s’oferirà el Trio amb piano, op. 50 d’Enric Granados, que s’inscriu en la línia més tradicional dels trios romàntics de Mendelssohn i Brahms, i les Tres danzas españolas, op. 1 d’Enrique Fernández Arbós, un valuós director d’orquestra contemporani de Granados. Les seves Danzas, molt influïdes per Isaac Albéniz, traspuen un versemblant color i sabor folklòric, tot i ser només fruit de la vibrant imaginació del seu autor.

El Trio Arriaga estrena dijous una obra de Benet Casablancas al Petit Palau