El proper dimarts, 7 de març (Sala de Concerts, 20.30 h), Piotr Beczala, un dels tenors lírics més destacats del moment, debutarà al Palau de la Música Catalana amb un programa centrat en el cicle de setze cançons Dichterliebe (Amor de poeta) de Robert Schumann i que també inclourà altres cançons i àries d’òpera. En aquest recital del cicle Palau Grans Veus, Beczala estarà acompanyat al piano per Helmut Deutsch, un dels pianistes acompanyants més reclamats del món. Beczala arriba al Palau després de la seva gran i exitosa interpretació de Werther de Jules Massenet al Gran Teatre del Liceu el mes de gener passat.

Beczala és admirat no només per la bellesa de la seva veu, sinó també pel seu gran compromís amb cada personatge que interpreta. Començarà el concert amb l’obra de Schumann, un viatge pels mil i un estats de l’amor basat en poemes del Lyrisches Intermezzo de Heinrich Heine, que exigeix saber modular i abocar amb detall i fraseig un cant que no pot perdre mai l’equilibri amb el piano. Tot seguit el cantant mostrarà la seva versatilitat amb la cançó Mattinata de Ruggero Leoncavallo, una petita joia que permet el lluïment d’una veu fresca i expansiva que retrata una alba solar amorosa. Completaran el programa àries del repertori operístic italià i francès: “Dei miei bollenti spiriti”, de La traviata de Giuseppe Verdi; “Pourqoui me réveiller”, de Werther de Jules Massenet; “Ah, lève-toi soleil”, de Roméo et Juliette de Charles Gounod; “La fleur que tu m’avais jetée”, de Carmen de Georges Bizet, i “E lucevan le stelle”, de Tosca de Giacomo Puccini.

Al marge dels treballs operístics, el cantant polonès ha interpretat moltes de les més importants obres corals i orquestrals, amb les orquestres més destacades i els directors de més renom del panorama musical actual. Autèntic rei del Metropolian de Nova York, és convidat habitual als principals teatres d’òpera del món. També acaba d’oferir diversos recitals a Frankfurt, Graz, Berlín i Hamburg. Piotr Beczala ha participat en nombrosos CD i DVD. Artista exclusiu de Deutsche Gramophon des del 2012, amb aquest segell ha publicat els àlbums My heart’s delight i The french collection. L’any 2014 el tenor va ser guardonat amb el prestigiós premi Echo Klassik com a cantant de l’any.

El tenor Piotr Beczala debuta al Palau de la Música Catalana amb un programa centrat en el Dichterliebe de Schumann i àries d’òpera