Javier Camarena

El Palau de la Música Catalana té el plaer d’anunciar que el tenor mexicà Javier Camarena, aclamat arreu del món i que actua el proper 18 de gener al Liceu amb les localitats gairebé exhaurides, tornarà a Barcelona l’any vinent, concretament el 18 de gener de 2021 (20 h), tot debutant al Palau de la Música Catalana.

En el recital al Palau de la Música Catalana l’any vinent, Javier Camarena, un dels tenors més valorats del moment pel seu registre agut rutilant i la bellesa de la veu de líric lleuger, estarà acompanyat pel pianista Ángel Rodríguez, amb un programa centrat en àries d’òpera i cançons.

El concert del Palau formarà part del cicle Palau Grans Veus, que es presentarà el proper mes de març i que gaudeix de molt bona acollida del públic, amb les veus més destacades del moment. A més, les primeres 300 persones que reservin les seves entrades per al recital del Palau, rebran el darrer CD de Camarena,Contrabandista, editat per Decca, en què el tenor, acompanyat de Les Musiciens du Prince, sota la batuta de Gianluca Capuano, interpreta àries d’òpera de Gioachino Rossini i Manuel García.

“Camarena és senzillament el tenor jove més emocionant del moment. El tenor mexicà té una veu tan pura i brillant com l’or i va camí de convertir-se en la propera superestrella de l’òpera mundial”, ha escrit Wilborn Hampton («The Huffington Post»).

Els darrers anys el tenor mexicà originari de Xalapa (Veracruz) ha aconseguit desvetllar una autèntica eufòria en el públic operístic gràcies a l’elegància del seu cant, la bellesa del seu timbre vocal i el virtuosisme demostrat en un repertori de gran dificultat com és el bel canto. Camarena ha esdevingut el tercer cantant els darrers setanta anys de la Metropolitan Opera House de Nova York a oferir un bis durant una representació operística. Aquesta fita l’ha repetida en altres teatres d’arreu del món, com el Teatro Real de Madrid o el Gran Teatre del Liceu, on va debutar amb L’elisir d’amore la temporada 2012-13.

Les entrades per al concert de Javier Camarena al Palau ja es poden reservar a partir d’avui al mateix al web del Palau de la Música Catalana (reserves aquí).

El tenor mexicà Javier Camarena debutarà al Palau de la Música Catalana el 18 de gener de 2021