El proper dilluns, 8 de maig (Sala de Concerts, 20.30 h), el tenor anglès Mark Padmore, un dels liederistes més destacats del moment, i el pianista Paul Lewis ofereixen el Viatge d’hivern (Winterreise, D. 911) de Franz Schubert, un cicle de vint-i-quatre cançons a partir de textos de Wilhelm Müller. Amb el “seu” Winterreise, Padmore acostarà al públic una narració d’amor no correspost, d’emocions al límit, de frustració i autoaïllament; un viatge envers la mort en un paisatge gèlid, subratllat pel piano de Paul Lewis.

Amb aquest concert del cicle Palau Grans Veus, el Palau de la Música Catalana clou el projecte de llarg recorregut dedicat als tres grans cicles de lieder del compositor austríac: Die schöne Müllerin, Schwanengesang i Winterreise. Oferts en tres temporades consecutives, i protagonitzats pel cantant anglès i el pianista, el públic del Palau s’ha pogut endinsar en el particular cosmos de Schubert. Cal destacar que Padmore tornarà l’any vinent al cicle Palau Grans Veus per protagonitzar un concert al costat del Cor de Cambra del Palau amb obres de Schubert i Britten (14.03.18).

“Winterreise era una de les peces favorites de Samuel Beckett”, explica el mateix Padmore, que afegeix que “es tracta d’un viatge existencial –el tema és Einsamkeit: la soledat. Un estat que tots hem d’afrontar”. Per al musicòleg Luis Gago Winterreise és, per damunt de tot, un viacrucis espiritual que neix i mor a la ment del protagonista, una lenta cerimònia del dolor i de la consumació en què són suficients uns apunts mínims de la realitat per anar embastant un lent procés d’enfonsament personal”.

Mark Padmore, considerat un dels liederistes que generen més expectació i consens, és estret col·laborador de grans directors, com Rattle, Gardiner, Christie o Herreweghe. El 2016 va ser escollit vocalista de l’any per la revista «Musical America» i dos anys abans distingit com a doctor honoris causa per la Universitat de Kent. És director artístic del Festival de Música d’Estiu de St. Endellion, a Cornualla.

El tenor Mark Padmore i el pianista Paul Lewis ofereixen el Viatge d’hivern de Schubert al Palau de la Música Catalana