Demà dimecres, 14 de març (Sala de Concerts, 20.30 h), el tenor Mark Padmore actuarà amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana en un concert corresponent al cicle Palau Grans Veus. Els intèrprets estaran acompanyats pel reconegut pianista Julius Drake, en la que serà la primera col·laboració entre el reconegut tenor i el Cor. Padmore, un dels liederistes més estimats a Barcelona, torna en aquesta ocasió amb un dels seus repertoris favorits, Britten i Schubert.

La primera part del concert estarà dedicada a Franz Schubert amb un recull d’obres que són un resum del talent i l’evolució del compositor vienès. La segona part estarà centrada en la figura de Benjamin Britten, un dels compositors anglesos més rellevants del segle XX, de qui s’oferirà el cicle Winter words, amb poemes de Thomas Hardy, estrenat amb la veu de Peter Pears i Britten al piano l’any 1953, i The ballad of Little Musgrave and Lady Barnard, una peça carregada d’expressivitat.

Aquest concert mostra l’estreta col·laboració entre Padmore i el Palau i estreny els lligams entre el cantant i la institució, després de cloure el maig del 2017 el projecte de llarg recorregut iniciat la temporada 2014-15. Un projecte dedicat als cicles de lieder Die schöne Müllerin, Schwanengesang i Winterreise de Schubert, oferts en temporades consecutives i protagonitzats amb gran èxit pel cantant anglès acompanyat pel pianista Paul Lewis. Va ser una iniciativa més d’acord amb l’objectiu del Palau de la Música Catalana d’oferir un discurs artístic propi amb els millors intèrprets internacionals.

Els èxits més recents de Mark Padmore inclouen personatges com el capità Vere de Billy Budd de Britten o Peter Quint de The turn of the screw del mateix Britten, motiu pel qual aquest repertori al Palau de la Música Catalana dedicat al compositor britànic revesteix també un interès especial. El tenor és estret col·laborador de grans directors, com Rattle, Gardiner, Christie o Herreweghe. El 2016 va ser escollit vocalista de l’any per la revista «Musical America» i dos anys abans distingit com a doctor honoris causa per la Universitat de Kent. És director artístic del Festival de Música d’Estiu de St. Endellion, a Cornualla. 

El tenor Mark Padmore i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana actuen junts al cicle Palau Grans Veus