El proper dimecres, 3 de febrer, Juan Diego Flórez, reconegut com un dels millors tenors de la història per la BBC, oferirà un recital al Palau de la Música Catalana corresponent al cicle Palau 100 Grans Veus (20.30 h). El seu refinament, perfecció tècnica i estilística l’han consagrat com una referència del seu repertori en les últimes dècades. El tenor peruà, que torna al Palau amb les entrades exhaurides i que es troba en un dels moments àlgids de la seva carrera, oferirà al públic un programa que comprèn àries d’òpera i cançó napolitana, gènere que afronta per primera vegada. Juan Diego Flórez, que continua ampliant el seu repertori amb el pas dels anys, actua novament a Barcelona després del debut en el paper d’Edgardo (Lucia de Lammermoor de Gaetano Donizetti) al Liceu, el desembre passat.

La primera part del recital inclourà àries de concert i d’òperes de Mozart, Gounod i Massenet; mentre que a la segona es podran escoltar algunes cançons populars i napolitanes del seu darrer disc, Italia (Decca), publicat el setembre passat amb una gran acollida de la crítica. El concert es clourà amb veritables joies de Rossini: el bolero L’invito, que forma part de les Soirées musicales, i l’ària “Cessa di più resistere”, l’impressionant rondó final d’Il barbiere di Siviglia (1816), ple de floritures i expressivitat amb què el cantant ret homenatge al bicentenari d’aquesta obra mestra de la lírica.

Flórez estarà acompanyat per un conjunt instrumental de luxe, format per Vincenzo Scalera (piano), Avi Avital (mandolina), Ksenija Sidorova (acordió) i Daniel Forcada (percussió).

Juan Diego Flórez va debutar a La Scala amb només 23 anys, en la cerimònia d’inauguració de la temporada 1996-97, sota la direcció de Riccardo Muti. A partir d’aleshores ha actuat habitualment a tots els teatres d’òpera més importants del món i sota la batuta dels directors més reconeguts. Cal destacar especialment el reconeixement rebut per les seves interpretacions dels personatges principals de les òperes de Rossini, Donizetti i Bellini.

El cicle Palau 100 Grans Veus, novetat d’aquesta temporada 2015-16 del Palau de la Música Catalana, mostra l’interès de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música a presentar les grans veus internacionals del moment. Iniciat el juliol passat amb l’actuació de Xavier Sabata, els propers concerts seran protagonitzats per Rolando Villazón (13 de març), Magdalena Kozená (16 de març) i Matthias Goerne (14 d’abril).

El tenor Juan Diego Flórez, una de les veus més aclamades del moment, actua en el cicle Palau 100 Grans Veus, al Palau de la Música Catalana