El proper dilluns, 22 de gener (19 h), el tenor Josep Bros i la soprano Elisabet Pons inauguren el cicle Tardes al Palau amb el concert titulat “Non ti scordar di me” (No m’oblidis). Els cantants, acompanyats al piano per Marco Evangelisti, oferiran un programa que se centrarà en els tres tipus de composició vocal més rellevants al final del segle XIX i inici del XX al context mediterrani, que són l’òpera, la sarsuela i la cançó. Uns gèneres molt adequats per a veus com les de Josep Bros i Elisabet Pons.

A la primera part es podran escoltar cançons napolitanes d’Ernesto de Curtis (Non ti scordar di me,) Tosti (Vorrei morire!, Malgré moi), Leoncavallo (Mattinata) iGastaldon (Musica proibita), així com àries i duos de Cilea (Adriana Lecouvreur i L’Arlesiana) i Mascagni (L’amico Fritz).

A la segona part els cantants interpretaran romances i duos de sarsueles de Moreno Torroba (La Marchenera), Soutullo i Vert (El último romántico), Sorozábal(La del manojo de rosas i La tabernera del puerto), Moreno Torroba(Luisa Fernanda), Fernández Caballero (El cabo primero) i Martínez Valls (Cançó d’amor i de guerra).

Josep Bros, que recentment va celebrar els 25 anys del seu debut al Gran Teatre del Liceu –l’any 1992 al costat d’Edita Gruberova en Anna Bolena de Donizetti, amb un gran èxit de públic i crítica–, és considerat actualment un dels màxims exponents del bel canto romàntic amb un repertori que abraça més de cinquanta títols. També realitza diverses actuacions en concert, oratori i sarsuela, i ha enregistrat diversos CD i DVD. Per la seva banda, la soprano Elisabet Pons es va iniciar a la música en el món coral, primer com a cantaire del Cor Jove de l’Orfeó Català, a l’època en què Conxita Garcia va ser-ne directora, i després a la Coral Càrmina i al cor Lieder Càmera abans de decidir-se a estudiar cant a nivell professional cursant el grau superior a l’ESMUC amb Mireia Pintó.

El cicle Tardes al Palau
Amb un total de set concerts aquest 2018, el cicle Tardes al Palau ofereix un ampli ventall de gèneres musicals –òpera, cançó, gòspel i espirituals, havaneres, música tradicional catalana, i grans clàssics–, que posa a l’abast del gran públic. El cicle continuarà divendres que ve, 26 de gener, amb un concert de música per a cobla dirigit per Edmon Colomer al capdavant de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Seguiran les actuacions del grup femení d’havaneres Les Anxovetes (15/02/2018); el grup vocal The Gospel Viu Choir (12/03/2018), que tancarà la gira Reload; de nou la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona (07/05/2018), en el concert de celebració dels 80 anys d’Antoni Ros Marbà, que la dirigirà; la cantant Gemma Humet (28/05/2018), amb l’Orquestra de Girona, sota la direcció de Xavier Puig, i, finalment, la versió de concert de Cançó d’amor i de guerra de Rafael Martínez Valls (11/06/2018), amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i un repartiment de solistes vocals encapçalats per la soprano Marta Mathéu i el tenor Roger Padullés, sota la direcció de Francesc Cassú.

El tenor Josep Bros i la soprano Elisabet Pons inauguren el cicle Tardes al Palau