Com a novetats, el cicle presentarà l'estrena mundial d'un espectacle de producció pròpia de música simfònica amb Ara Malikian i el concert-espectacle de percussió corporal Tum-tum-ka

Abans de néixer al Palau (5 d'octubre), un taller musical per a embarassades que té com a objectiu potenciar el vincle entre la futura mare i el nadó, obrirà la temporada dels Concerts Familiars al Palau, que enguany presenta 14 propostes que ompliran el Palau d'experiències musicals per al públic familiar des d'aquest mes d'octubre fins al juny de 2014.

Enguany el cicle proposa dues novetats: l'estrena mundial del concert-espectacle de producció pròpia Malikianini, simfònic ara!, protagonitzat pel virtuós i exuberant violinista Ara Malikian amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (2 de febrer de 2014) i Tum-tum-ka (27 d'abril de 2014), un concert-espectacle de percussió corporal ideat per la Casa da Música de Porto, que oferirà un recorregut enormement sorprenent pel món de la percussió.

Més propostes
També es tornaran a oferir espectacles estrenats l'any passat amb gran èxit, tant de públic com de crítica. És el cas de Cobla 2.0 (9 de febrer de 2014), una proposta escènica i musical de visió moderna i contemporània d'aquesta formació amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Jordi Oriol en la dramatúrgia i direcció escènica, i Kantikipugui al Palau (23 de febrer de 2014), en què els cantants del Cor de Cambra del Palau protagonitzen una proposta escènica impactant per gaudir de la immensa capacitat expressiva de la veu.

Les músiques del món (20 d'octubre de 2013), per descobrir la veu i les seves immenses possibilitats sonores viatjant pels cinc continents; l'espectacle Jazz en viu... Swing! (30 de març de 2014), una introducció a l'apassionant univers musical del jazz; Trencadís de cançons (6 d'abril de 2014), amb una mescla de poesia, cançó i dansa que ens situa entre la modernitat i la tradició a partir d'elements arquitectònics singulars del Palau, o l'encantador En Jan Titella (30 de novembre i 1 de desembre de 2013), un recorregut de sons i sorolls acompanyats d'un titella aventurer, són els espectacles que configuren la temporada.

A més, com és habitual, els més petits podran gaudir dels tallers-espectacle Bim Bim, nadons al Palau (9 i 10 de novembre de 2013 i 10 de maig de 2014) per a infants de 0 a 12 mesos i Zig Zag, passets al Palau (16 i 17 de novembre de 2013 i 11 de maig de 2014) per a nens d'un a dos anys. En l'àmbit dels tallers musicals, es proposa Digitopia al Palau (7 de juny de 2014), un taller de creació musical amb dispositius mòbils i ordinadors, i Connecta amb l'Orquestra Simfònica (23 de novembre de 2013 i 14 de juny de 2014), en col·laboració amb l'Orquestra Simfònica del Vallès: es tracta d'una iniciació al simfonisme en què petits i grans poden compartir l'experiència d'assistir a un concert.

La temporada, organitzada pel Servei Educatiu de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, recull tot un ventall d'activitats i propostes que pretenen propiciar el contacte de diferents generacions, la interacció amb altres cicles del Palau, la confluència de diverses disciplines artístiques i l'experiència vivencial de tots els públics.

El taller per a embarassades Abans de néixer al Palau obre la temporada dels Concerts Familiars al Palau