La formació, revelació de la nova generació de grups de corda, també interpretarà Mozart, Pärt i Glass

El dijous 1 de febrer (20.30h) el Schumann Quartet debutarà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana amb un programa que mostrarà les diferents facetes del quartet. Reconegut per les seves potents interpretacions, interpretarà el primer dels quartets de maduresa de Mozart, el Quartet KV 387, un dels sis que va dedicar a Haydn, al costat de dos exponents de les composicions minimalistes per a corda, com són Fratres d’Arvo Pärt i el Quartet núm. 2, “Company” de Philip Glass, aquesta última composta per a la versió escènica de la novel·la de Samuel Beckett. Completa el programa el Quartet núm. 13, en La menor, op. 29, “Rosamunda”, un dels últims escrits per Franz Schubert, considerat una obra mestra del gènere.

El quartet està format pels germans Mark, Erik i Ken Schumann, que van créixer a la Renània i han tocat junts des de la infantesa. El 2012 la violista Liisa Randalu, que va néixer a Tallinn (capital d'Estònia) i va créixer a Karlsruhe (Alemanya), s’uní al grup. És una formació que es caracteritza per la profunda connexió entre els seus membres i actualment han assolit una maduresa en què tot és possible. El Schumann Quartet actua amb artistes de renom, com Sabine Meyer, Menahem Pressler, Albrecht Mayer, Kit Armstrong, Edgar Moreau i Anna Lucia Richter. La temporada 2017-18 continua com a resident al Lincoln Centre de Nova York, relació iniciada el desembre del 2016. Altres fites destacades són una gira pels Estats Units, actuacions com a convidat en festivals d’Amèrica del Sud, així com a la Setmana Mozart de Salzburg i al Festival Mozart de Würzburg. També ofereix concerts en grans ciutats, com Londres, Hamburg, Berlín, Amsterdam, Florència i París. Els Schumann són “artista estel·lar” del cicle Oraniensteiner Konzerte i oferiran novament dues actuacions que formen part de la vinculació amb la Robert Schumann Saal de Düsseldorf.

Aquest concert forma part del cicle Palau Cambra, que enguany ja ha acollit les actuacions del Cuarteto Quiroga i Leonidas Kavakos amb Enrico Pace. El proper concert serà el 16 d’abril, una nova ocasió per gaudir del projecte de llarg recorregut entorn dels Trios per a piano de Beethoven que el Trio Ludwig protagonitza al Palau de la Música des de la temporada 2016-17. Palau Cambra es clourà enguany el 27 de maig amb l’Attacca Quartet, que aproparà al públic el repertori cambrístic del segle XX, entre d’altres.

El Schumann Quartet debuta al Palau de la Música Catalana amb el Rosamunda de Schubert