El proper dimecres, 26 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h), el Quartet Hagen actua al Palau de la Música Catalana per interpretar tres dels sis Quartets de l’opus 76 que Franz Joseph Haydn va escriure entre els anys 1796 i 1797. Fundat el 1981 a Salzburg per quatre germans, el Quartet Hagen és una de les formacions de cambra més conegudes i tot un referent quant a qualitat de so, interpretació de conjunt i compromís amb les obres i els compositors d’aquest gènere.

Format actualment per Lukas Hagen (violí I), Veronika Hagen (viola), Clemens Hagen (violoncel) i Rainer Schmidt (violí II), el grup arriba al Palau de la Música Catalana en una de les cites del cicle Palau Cambra per oferir la seva lectura dels Quartets parells d’aquest opus 76: el núm. 2, “les Quintes”, iel núm. 4, “de l’Alba”, a la primera part,iel núm. 6 a la segona part. Haydn és un dels màxims exponents del Classicisme i és considerat el pare de la simfonia i del quartet. Precisament en aquest darrer gènere el compositor austríac impressiona per la seva fantasia i una infinita creativitat.

El Quartet Hagen és una referència absoluta en el gènere rei de la música de cambra, amb una carrera de més de tres dècades i amb uns primers anys marcats per diversos premis en concursos de música de cambra. Amb el segell Deutsche Grammophon, el grup ha publicat prop de 45 àlbums en vint anys, tot consolidant el seu camí a través d’un repertori pràcticament il·limitat i del qual ha sorgit el perfil distintiu del Quartet Hagen. Guardonat amb el prestigiós Echo Klassik com a conjunt de l’any 2011, el 2012 va ser nomenat membre d’honor de la Konzerthaus de Viena. La formació col·labora habitualment amb personalitats artístiques destacades i també treballa en estreta col·laboració amb els compositors actuals, tant recuperant obres ja existents com fent encàrrecs.

El Quartet Hagen interpreta tres Quartets de Haydn al Palau de la Música Catalana