El proper dilluns, 24 d’octubre (20.30 h, Petit Palau), el Quartet Gerhard estrenarà en el marc del cicle Intèrprets Catalans el Quartet núm. 2 de Salvador Brotons, compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada i de qui enguany s’estrenaran tres peces. El Quartet Gerhard, creat fa sis anys i format per Lluís Castán i Judit Bardolet (violins), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel), estrenarà l’obra de Brotons en un concert que inclou peces de Mozart, Gerhard i Smetana.

Obrirà la vetllada el Quartet núm. 14, KV 387 de W. A. Mozart, joia de la música de cambra i obra de maduresa que resumeix el geni del compositor. A continuació s’interpretarà el Quartet núm. 2 de Robert Gerhard, d’un sol moviment, molt imaginatiu i de grans contrastos de color entre instruments. Ja a la segona part s’oferirà el Quartet núm. 2 de Brotons, una partitura de múltiples efectes i contrastos tècnics en els dos primers moviments; més lent i líric el tercer, i energètic i canviant el darrer, que troba en el ritme el recurs propi per mantenir-se actiu i atent. Clourà la sessió el Quartet núm. 1, en Mi menor, “de la Meva Vida” de B. Smetana, una obra amb quatre moviments que expliquen moments cabdals de la vida privada i musical del compositor.

El Quartet Gerhard, guanyador entre d’altres del Premi El Primer Palau 2012, és una de les joves i amb més talent de les formacions de cambra del país. El seu treball impecable, especialment en el so, i la manera d’entendre què ha de ser un quartet de corda estable són els aspectes principals del seu reconeixement i la seva projecció. La formació ha participat amb gran èxit als festivals Mozartfest de Würzburg, Davos, Ais de Provença, Verbier, Schubertíada de Vilabertran i Torroella de Montgrí, així com a les temporades de cambra d’Stadt-Casino Basilea, Bordeus, Auditori de Barcelona i Palau de la Música Catalana.

El concert obre la temporada 2016-17 del cicle Intèrprets Catalans, creat amb la voluntat de donar visibilitat a un seguit de músics i formacions de casa nostra.

El Quartet Gerhard estrena una obra de Salvador Brotons al Petit Palau