QUARTET GERHARD 2021

Dimecres que ve, 5 d’agost (Sala de Concerts, 20 h), el Quartet Gerhard, considerat un dels quartets amb més projecció a nivell europeu, celebrarà el seu desè aniversari amb un concert al Palau de la Música Catalana. Format per Lluís Castán i Judit Bardolet (violins), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel), el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat envers el so i per un respecte profund per la música vista com un dels grans valors de la humanitat. La formació tocarà obres de Robert Gerhard i Franz Schubert en un concert emmarcat dins el cicle Estiu al Palau.   

La cita començarà amb el Quartet de corda núm. 2 de Gerhard, obra que exigeix un equilibri de veus i una connexió entre els instruments més enllà de la compenetració. Serà seguit pel Quartet núm. 15, en Sol major, D. 887 de Schubert, un drama èpic en quatre moviments i darrera obra per a corda del compositor, considerada la més brillant. El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts, sense pausa. 

  

Sobre el Quartet Gerhard 

Al llarg d’aquests deu anys el Quartet Gerhard ha guanyat diversos concursos, com el Premi El Primer Palau 2012, Premi 25 anys de Catalunya Música i el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, va ser finalista del prestigiós ICMC d’Hamburg i ha obtingut recentment el tercer premi del Concurs Internacional Irene Steels-Wilsing de Berlín. Les seves principals influències són R. Schmidt, E. Feltz i O. Wille. També ha treballat amb mestres de prestigi reconegut, com G. Kurtág, F. Rados, A. Keller, G. Schulz, V. Erben, H. Müller i A. Schiff. 

Ha actuat en importants temporades de cambra internacionals, com la de Stadt-Casino de Basilea, Festival de Quartets de Corda de Bordeus, Mozartfest de Würzburg, Musikamera a La Fenice de Venècia i cicle Muzenforum a Bloemendaal (Països Baixos), entre d’altres. També ha estat convidat a festivals d’estiu de prestigi, com la Schubertíada a Vilabertran, Festival Pau Casals del Vendrell, Porta Ferrada, Radio France de Montpeller, Ais de Provença i Verbier. És destacable el seu compromís amb la música de nova creació, tot actuant a esdeveniments rellevants, com el cicle del CNDM de Madrid, Nuit de la Création a Ais de Provença i a l’Arnold Schoenberg Center de Viena.  

En l’apartat discogràfic, destaca el seu àlbum Portrait (Seed Music, 2016), premi de la crítica al millor CD 2016, i Quartet Gerhard: Kurtág, Berg, Schumann, per a Harmonia Mundi International, aclamat per la crítica internacional. Les seves actuacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE, NDR i SWR (Alemanya), BBC i France Musique. 

El Quartet Gerhard celebrarà el seu desè aniversari al Palau de la Música Catalana amb obres de Gerhard i Schubert