Maraton Primer Palau_Cuartet Atenea_©MarioWurzburger_221022_900

El jurat encarregat dels premis corresponents a la vint-i-setena edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau ha acordat atorgar el Premi El Primer Palau 2022 al Quartet Atenea, format pels catalans Gil Sisquella i Jaume Angelés, violins, i Bernat Santacana, viola, i el gallec Iago Domínguez, violoncel. El premi està dotat amb 5.000 euros oferts per Mitsubishi Electric Europe B. V. Sucursal Espanya, patrocinador del cicle de concerts des de fa vint-i-dos anys.

A més, el jurat també ha decidit atorgar dos accèssits, de 1.250 euros cadascun, a la violoncel·lista catalano-suïssa Ariadna Chmelik i a la soprano Aida Gimeno; la cantant segoviana també ha obtingut el premi extraordinari Premi Joventuts Musicals de Catalunya, al millor intèrpret d’obra d’autor català, atorgat per la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i consistent en la participació al circuit Xarxa de Músiques a Catalunya. El Quartet Atenea ha guanyat el Premi Catalunya Música, atorgat per l’emissora nacional de Catalunya, consistent en l’enregistrament d’una maqueta professional amb un repertori que triarà l’artista i en la promoció nacional i internacional a través dels seus canals (emissores de ràdio i xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió), així com també ha guanyat el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical, el premi extraordinari Premi Juventudes Musicales de España, atorgat per la confederació de Joventuts Musicals d’Espanya, consistent en la participació en la Red de Músicas que l’entitat organitza a diverses localitats de l’Estat espanyol durant la temporada 2023-24, i el Premi del Públic.

El jurat ha celebrat l’elevat nivell dels participants d’El Primer Palau d’aquest any, en què han debutat a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana deu joves intèrprets de música clàssica. Enguany el cicle ha estrenat un nou format i s’ha presentat com una marató de set concerts amb gran acollida per part del públic. Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle ha gaudit per vint-i-dosè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric. El Primer Palau s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per viure les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets.

El concert de cloenda d’El Primer Palau 2022 tindrà lloc el dijous 17 de novembre (Sala de Concerts, 20 h) amb l’entrega de premis als guanyadors i l’actuació del pianista Eudald Buch, guanyador del Premi El Primer Palau 2021, amb obres de Chopin i Skriabin.

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia del Quartet Atenea durant la seva intervenció a El Primer Palau 2022. Crèdit: ©Mario Wurzburger

El Quartet Atenea guanya el Premi El Primer Palau 2022 en la 27a edició del cicle