Clavé XXI, el projecte social que la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa des del 2011 i que té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves a partir de la pràctica coral, portarà enguany 550 cantaires (28 cors) a l’escenari del Palau de la Música Catalana el proper diumenge, 7 de juny, a les 12 hores, per celebrar el final de curs.

“Un concert de pel·lícula”, amb motiu del repertori artístic –fragments de pel·lícules–, és el títol d’aquest esdeveniment que se celebra des de fa quatre anys i que està obert a totes les famílies dels cantaires. Es tracta del concert de fi de curs i, per tant, el colofó d’una temporada que inclou assajos setmanals de les formacions als diversos centres i escoles, així com també al Palau de la Música Catalana, i amb una quinzena d’actuacions durant el període nadalenc i en actes específics.

Aquest concert, a més d’oferir als nens i nenes l’oportunitat de compartir els valors, actituds, hàbits i continguts musicals que han treballat mitjançant el cant coral durant tot el curs, també dóna l’oportunitat d’obrir el Palau a les famílies del barri.

El programa del concert, en què també hi participaran els cors Petits, Mitjans i Infantil de l’Orfeó Català, inclou reconeguts fragments musicals de pel·lícules com Els Aristogats, Mary Poppins, El llibre de la selva, Blancaneus, El rei lleó, Toy story, El màgic d’Oz, Frozen, Mamma mia o Slumdog milionaire, entre d’altres, en què les formacions estaran acompanyades per l’Ensemble de l’Acadèmia de Metalls de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Sobre el projecte Clavé XXI
El projecte Clavé XXI va néixer com un projecte pilot fa quatre anys des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral, i amb la voluntat d’estendre l’acció de la Fundació OC-PMC al seu entorn. Amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació AGBAR, el Projecte Social, Clavé XXI, ja engloba 28 formacions corals d’escoles de primària i entitats socials del Districte de Ciutat Vella, que impliquen un total de 550 infants i joves. Els directors i professors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb una gran experiència en l’àmbit de la docència del cant coral, són els directors dels cors de Clavé XXI. A més, alguns cantaires de l’Escola Coral, amb una formació prèvia en la direcció coral, també s’han incorporat a l’equip.

Concert dels Cors de Ciutat Vella, diumenge a les 18h
Els Cors de Ciutat Vella ésun projecte impulsat pel Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, i coordinat per l’Escola de Músics del Raval-JPC i la Fundació Xamfrà. Una iniciativa que també promou la integració coral a partir del cant coral i en la qual, des l’origen, Clavé XXI manté una estreta relació, tot compartint formació de direcció de directors i convidant-los a la sala modernista.

Tant és així que algunes formacions dels Cors de Ciutat Vella, actuaran en el concert matinal de Clavé XXI. D’altra banda, la resta de les formacions dels Cors de Ciutat Vella protagonitzaran també diumenge, a les 18 h, un segon concert al Palau, en què un total de 840 nens, nenes i joves d’aquestes formacions i també del Cor de Noies de l’Orfeó Català oferiran el mateix repertori que s’interpretarà en la sessió del matí.

Concerts per invitació

El Projecte Social del Palau de la Música Catalana, Clavé XXI, porta enguany 550 nens i nenes a l’escenari del Palau