Simon Keenlyside

El recital és en col·laboració amb el Festival LIFE Victoria i obra el cicle Palau Grans Veus

Dimecres vinent, 10 d’octubre (Sala de Concerts, 20 h), el baríton anglès Simon Keenlyside, acompanyat pel pianista Malcolm Martineau, actuarà per primera vegada al Palau de la Música Catalana. Sir Keenlyside, que ha cantat a totes les grans òperes del món, és un dels liederistes amb més reputació del panorama actual. El recital que oferirà dimecres obre aquesta temporada de Palau Grans Veus, del Palau de la Música Catalana, que també forma part del Lied Festival Victoria de los Ángeles (LIFE Victoria).

El recital és en col·laboració amb el Festival LIFE Victoria i obra el cicle Palau Grans Veus

Dimecres vinent, 10 d’octubre (Sala de Concerts, 20 h), el baríton anglès Simon Keenlyside, acompanyat pel pianista Malcolm Martineau, actuarà per primera vegada al Palau de la Música Catalana. Sir Keenlyside, que ha cantat a totes les grans òperes del món, és un dels liederistes amb més reputació del panorama actual. El recital que oferirà dimecres obre aquesta temporada de Palau Grans Veus, del Palau de la Música Catalana, que també forma part del Lied Festival Victoria de los Ángeles (LIFE Victoria).

Keenlyside & Martineau, que formen parella artística des de fa anys, presenten al Palau un programa que obriran i tancaran amb obres del lied romàntic alemany. El primer compositor que el prestigiós baríton anglès interpretarà serà Johannes Brahms i tancarà el recital amb lieder de Franz Schubert. El compositor francès Francis Poulenc és el protagonista de gran part del programa. L’obra que destaca és Le travail du peintre, un cicle de cançons compost el 1956 amb textos de Paul Éluard, autor que va estar casat amb Gala abans d’estar-ho amb Salvador Dalí. Precisament les cançons que formen part d’aquest cicle de Poulenc porten noms de pintors; així, la primera peça es titula “Pablo Picasso” i la penúltima fa homenatge a l’artista català Joan Miró. També del compositor francès, Keenlyside interpretarà Quatre poemes de Guillaume Apollinaire i la Suite française. Tancarà la primera part del recital l’obra d’un altre compositor francès: Histoires naturelles de Maurice Ravel.

Simon Keenlyside, baríton reconegut, participa habitualment als principals escenaris del món. Nascut a Londres, va debutar a l’Òpera Estatal d’Hamburg amb el paper del comte d’Almaviva de Le nozze di Figaro.Ha actuat a totes les grans òperes d’arreu i manté una relació especialment estreta amb el Metropolitan de Nova York, la Royal Opera House Covent Garden de Londres i les òperes estatals de Baviera i Viena. Té una dilatada experiència com a concertista i ha cantat sota la batuta de molts dels directors més importants del món. Ha enregistrat quatre discos de recitals amb Malcolm Martineau, sobre Schubert, Strauss, Brahms i, més recentment, de cançons en anglès, Songs of war, que va guanyar el premi Solo Vocal Award al certamen dels premis Gramophone 2012. Va ser nomenat Comanador de l’Orde de l’Imperi Britànic l’any 2003. Entre els guardons que ha rebut, cal esmentar el Premi Olivier pels seus excepcionals èxits a l’òpera el 2006, el premi Echo Klassik al cantant masculí de l’any el 2007 i el premi al Vocalista de l’Any atorgat per «Musical America» el 2011.

Malcolm Martineau, considerat un dels principals acompanyants de la seva generació, ha treballat amb molts dels millors cantants del món, entre els quals Sir Thomas Allen, Dame Janet Baker, Olaf Bär, Anna Netrebko, Barbara Bonney o Dame Sarah Connolly. Ha presentat la seva pròpia sèrie al Wigmore Hall i al Festival d’Edimburg. Ha tocat arreu d’Europa i va rebre un doctorat honoris causa per la Royal Scottish Academy of Music and Drama el 2004; igualment,  va ser nomenat membre internacional de la Societat Britànica d’Acompanyants el 2009. Així mateix, va ser escollit director artístic del Festival Leeds Lieder+ el 2011 i nomenat oficial de l’Orde de l’Imperi Britànic a la llista d’honors de Cap d’Any el 2016.

El prestigiós baríton Simon Keenlyside debuta al Palau de la Música Catalana