El proper dimarts, 8 de març (20.30 h), el pianista austríac Rudolf Buchbinder oferirà un recital al Palau de la Música Catalana dins el cicle Palau 100 Piano, amb obres de Franz Schubert i Ludwig van Beethoven, compositor en el qual està especialitzat. Buchbinder, considerat un dels darrers intèrprets de l’escola alemanya romàntica, actuarà al Palau en la gira de celebració del seu 70è aniversari. El pianista torna a la sala modernista després de la seva darrera presència a Palau 100 (el 21/01/2013).

El concert començarà amb els Impromptus, D. 899, op. 90 de Schubert, una obra amb quatre parts autònomes i perfectament tancades sobre si mateixes. La segona part serà dedicada a Beethoven, coetani de Schubert, del qual el pianista tocarà la Sonata núm. 10, op. 14 núm. 2 i la Sonata núm. 23, op. 57, “Appassionata”, obres que formen part del conjunt de 32 sonates que constitueixen un dietari precís i detallat de tota la trajectòria creadora del compositor alemany.

Rudolf Buchbinder, nascut l’1 de desembre de 1946 a Leitmeritz (República Txeca), va debutar amb 10 anys al Musikverein de Viena. Convidat pels festivals i les orquestres més destacats del món, és un dels pianistes més reclamats actualment i la seva tasca es caracteritza per posar l’accent en un estudi meticulós de les fonts musicals. El seu ampli repertori abasta principalment els períodes clàssic i romàntic, a més d’un gran nombre de composicions contemporànies. Buchbinder té una col·lecció privada que conté divuit edicions de la integral de les Sonates de Beethoven, a més d’una àmplia col·lecció de partitures autògrafes, primeres edicions i documents originals.

El pianista Rudolf Buchbinder oferirà un recital amb obres de Schubert i Beethoven al Palau de la Música Catalana