El cicle Palau 100 Piano acull el proper dimecres, 18 de maig, el debut al Palau de la Música Catalana del pianista Luis Fernando Pérez (Madrid, 1977). Aquest artista, ambaixador destacat de la música espanyola al món, interpretarà la integral de Goyescas d’Enric Granados. El recital s’emmarca dins de les celebracions de l’Any Granados que dedica el Palau al compositor i pianista lleidatà amb motiu del centenari de la seva mort.

Luis Fernando Pérez oferirà un concert amb obres d’autors catalans que pertanyen a un dels àmbits expressius de la primera meitat del segle XX com és l’evocació. Pérez iniciarà el concert amb les Escenes d’infants de Frederic Mompou, seguides de les peces “Evocación”, “El puerto”, “Almería” i “El Albaicín” de la suite Iberia d’Isaac Albéniz. A la segona part oferirà la integral de Goyescas d’Enric Granados, obra de la qual el mateix Granados va estrenar el primer quadern al Palau de la Música Catalana el 1911.

Amb una tècnica virtuosa, Pérez converteix les seves interpretacions en un desplegament de colors sonors, inflexions d’emoció i un devessall de vitalitat que li han valgut el reconeixement internacional després d’obtenir els premis Franz Liszt a Itàlia, Enric Granados a Barcelona (Premi Alícia de Larrocha) i la Medalla Albéniz. Els seus enregistraments publicats pel segell Mirare dedicats a Chopin, Soler, Granados (Diapason d’Or i Choc de l’Any de la revista «Clásica») li han valgut perquè la crítica francesa el destaqui com un avançat del renaixement musical espanyol.

Les celebracions de l’Any Granados al Palau de la Música Catalana es clouran el proper 23 de maig amb el recital de Benjamin Grosvenor, màxim exponent de l’escola pianística anglesa i reconegut internacionalment com un dels millors pianistes de la seva generació. Grosvenor hi oferirà els Valsos poètics del compositor lleidatà, entre altres obres.

El pianista Luis Fernando Pérez interpreta la integral de Goyescas de Granados al Palau de la Música Catalana