El proper dilluns, 10 d’octubre (20.30 h), comença el cicle Palau Piano d’aquesta temporada amb el guardonat Josep Maria Colom, un dels pianistes catalans més reconeguts internacionalment. Colom hi proposarà un viatge a la recerca de les influències en l’obra de Chopin i com la seva música també ha captivat altres compositors. El programa posarà en diàleg la música de Chopin amb els seus admirats Bach i Mozart, i amb Granados, devot del compositor polonès i gran intèrpret de la seva obra.

Colom donarà el tret de sortida a aquest cicle de concerts, que presentarà a la sala modernista aclamats mestres del teclat com Grigory Sokolov (12.02.17), Alexei Volodin (15.02.17), Yuja Wang (20.03.17), Javier Perianes (28.03.17), Kristian Bezuidenhout (02.05.17) i Alexander Melkinov (20.06.17).

Quant al concert de Colom, la primera part començarà amb el Preludi op. 28, núm. 2 de Chopin, una marxa fúnebre que enllaçarà amb la formidable Fantasia en Do menor, KV 475 de Mozart i que continuarà amb la Balada en Sol menor, novament de Chopin. Tot seguit, un canvi de registre –poètic i oníric– amb l’“Epíleg” de les Escenes romàntiques de Granados en diàleg amb la Gran Polonesa brillant, op. 22, punt culminant de l’estil virtuosístic del polonès. Música rematada amb la brillantor d’El pelele de Granados.

La segona part serà dedicada al diàleg entre Bach i Chopin amb una selecció dels Preludis del primer, deslligats de les fugues als quals van emparellats, i dels Estudis op. 10 del segon, alguns dels quals van ser escrits a la manera de Bach. Tot un regal per a les oïdes.

Josep Maria Colom (Barcelona, 1947) va guanyar el Concurs Internacional de Jaén (1977) i el de Santander (1978), i també va rebre del Ministeri de Cultura el Premi Nacional de Música. Als anys setanta va estudiar a l’Ecole Normale de Musique francesa, fundada per Alfred Cortot, i ha enregistrat la major part dels seus CD a França. Dedicat al món del recital i la música de cambra, Colom també ha treballat amb músics i directors reconeguts i amb quasi totes les orquestres espanyoles. En el terreny pedagògic, el pianista ofereix classes magistrals habitualment, a més de treballar amb l’Aula de Música de la Universitat d’Alcalá de Henares, l’Escola Superior Musikeon de València i el Conservatori del Liceu de Barcelona.

El pianista Josep Maria Colom inaugura el cicle Palau Piano amb un diàleg entre Chopin, Bach, Mozart i Granados