El proper dimecres, 20 de gener, el pianista canari Iván Martín, reconegut per la crítica com un dels més brillants de la seva generació, posarà el seu talent a disposició de l’obra d’Enric Granados i el seu entorn en un concert al Palau de la Música Catalana (Sala de Concerts, 20.30 h). El concert, adscrit a l’Any Granados, commemoratiu del centenari de la mort del compositor, homenatja el seu univers; així, la seva música dialogarà amb l’estrena de tres obres de diversos compositors actuals.

El programa de Martín conté dues de les obres més universals de Granados: la Danza española núm. 5 i l’Allegro de concierto. El pianista canari també interpretarà els Valsos poètics (en memòria d’Enric Granados) d’Albert Guinovart, dedicats a la seva obra homònima i les Sonata en Sol major, Sonata en Mi major i Sonata en Sol menor de Domenico Scarlatti, en les versions transcrites per a piano de Granados. Cal destacar les estrenes absolutes encarregades per a l’ocasió: d’Enric Palomar, Hominatio; Joan Albert Amargós, Retrat d’Enric Granados, i Benet Casablancas, Capriccio: una página para Granados. El concert uneix el patrimoni musical català amb la producció contemporània nascuda de l’empremta profunda que va deixar Granados.

Granados, que pertany a la generació daurada de la interpretació pianística al nostre país, juntament amb Albéniz, Viñes, Malats i Vidiella, va tenir una relació molt estreta amb els fundadors de l’Orfeó Català, Lluís Millet i Amadeu Vives, amb els quals va establir una amistat que duraria tota la vida, acompanyada d’un vincle molt especial amb el Palau de la Música Catalana. Aquest escenari va acollir per voluntat de Granados les estrenes l’any 1911 d’algunes de les seves obres més famoses, com Goyescas i El cant de les estrelles.

El pianista Iván Martín homenatja Enric Granados al Palau en un concert que inclou tres estrenes d’autors catalans entorn del compositor