CAMBRA, Ignasi

El pianista Ignasi Cambra (Barcelona, 1989) torna al Palau de la Música Catalana després de gairebé sis anys, el proper dilluns, 24 de gener, a les 20 hores. El pianista català oferirà un recital, corresponent al cicle Palau Piano, amb obres de Frédéric Chopin, Aleksandr Skriabin i Johannes Brahms. Del compositor polonès, n’oferirà quatre Impromptus, aquesta forma suposadament propera a la improvisació tan habitual en el catàleg chopinià. Quatre joies de les quals la Fantasia-Impromptu op. 66 gaudeix d’una immensa popularitat.

Continuarà el programa amb l’exigent Sonata núm. 2 de Skriabin, en qui molts reconeixen la influència de Chopin; inspirada en paisatges italians, va ser composta en el marc d’una gira del compositor rus per Alemanya, Suïssa, Itàlia i Bèlgica. Cambra tancarà el concert amb diverses mostres del corpus compositiu de Brahms. D’una banda , els Intermezzi de l’op. 118, que es “mouen grosso modo en una estructura en forma de lied, on l’andante teneramente s’ha erigit com una de les més refinades aportacions del piano romàntic de Brahms. Els apassionats Intermezzi en La menor i Fa menor, i el meditatiu i fins i tot tràgic Intermezzo en Mi bemoll menor integren un dels corpus més sublims del seu llegat”, segons detalla el crític musical Lluís Trullén al programa de mà del concert. De Brahms s’oferiran les dues Rapsòdies op. 79, escrites l’estiu del 1879 a Pörtschach i dedicades a Elizabeth von Herzogenberg, que “són reflex del pianisme més passional i vehement de Brahms”.

Sobre Ignasi Cambra

Es formà en piano amb M. Lluïsa Alegre i Albert Atenelle. Cambra va ser becat als disset anys per la Jacobs School of Music de la Universitat d’Indiana. Estudià amb A. Toradze a South Bend (EUA) i amb J. Lowenthal i M. Raekalio a la Juilliard School. Forma part del projecte Partitura, de promoció de joves intèrprets, impulsat per Maria João Pires.

Ha actuat al Carnegie Hall de Nova York, Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, Liceu, Palau de la Música Catalana, Auditori de Girona, Auditorio Nacional de Madrid, i a la Schubertíada de Vilabertran, Festival Castell de Peralada o amb l’OBC al costat de Maria João Pires.

L’any 2017 va treure el seu primer disc, Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rakhmàninov, i ben aviat veurà la llum el seu segon CD, amb Impromptus de Schubert i Chopin, gravat en directe al Palau de la Música Catalana.

El pianista Ignasi Cambra torna al Palau de la Música Catalana amb obres de Chopin, Skriabin i Brahms