El proper dijous, 10 de març, torna al Palau de la Música Catalana el jove pianista català Ignasi Cambra, després de debutar-hi la temporada passada presentat pel Festival del Mil·lenni. El proper dijous oferirà un concert en el marc del cicle Intèrprets Catalans (Sala de Concerts, 20.30 h). Cambra, que actualment treballa amb Maria João Pires en el Projecte Partitura, creat per la pianista portuguesa per impulsar la carrera de joves talents, ha estat aclamat pel reputat director Valeri Gergiev com “algú que em pot parlar mitjançant el piano”.

A la primera part del concert, Ignasi Cambra oferirà la Partita núm. 5, en Sol major, BWV 829 de Johann Sebastian Bach, la cinquena de les sis partites incloses al Clavier-Übung (Exercicis de teclat), i la Suite Holberg, op. 40 d’Edvard Grieg, una de les obres més populars del compositor. A la segona part oferirà els Impromptus, D. 899 (op. 90) de Franz Schubert, compostos durant l’any 1827 i titulats així pensant en el caràcter espontani de les peces. El concert finalitzarà amb una selecció dels Preludis de Serguei Rachmàninov.

Nascut a Barcelona, Ignasi Cambra va iniciar els estudis musicals als 6 anys a l’Escola de Música de Barcelona amb M. Lluïsa Alegre i Albert Attenelle, tot començant les actuacions en públic de ben jove. Ha cursat estudis a la Juilliard School de Nova York i a la Jacobs School of Music a Bloomington (Indiana), becat per l’Obra Social “la Caixa”, Juventudes Musicales de Madrid, la Universitat d’Indiana i d’altres. Des d’aleshores acumula nombrosos èxits i premis. El 2015 va debutar a la Sala Filharmònica de Tbilisi i en la Schubertíada de Vilabertran, entre altres escenaris. El febrer de 2014 va debutar com a solista interpretant Mozart a l’Auditori de Barcelona introduït per Gergiev, amb l’Orquestra del Teatre Mariinski. El pianista actualment està preparant el seu primer CD com a solista.

El pianista Ignasi Cambra torna al Palau amb un programa centrat en Bach, Grieg, Schubert i Rachmàninov