Una col·laboració amb el 45-Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona

"És un dels millors pianistes de jazz del món. I ho dic des del coneixement d'haver estat envoltat dels millors músics del món tota la vida", Quincy Jones

Dissabte vinent, 23 de novembre, a les 19 h, el cicle Simfònics al Palau presentarà el debut del pianista cubà Alfredo Rodríguez al Palau de la Música Catalana. El concert, una col·laboració artística amb el 45-Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, s'obrirà amb la preestrena d'una obra per a piano i orquestra composta per Alfredo Rodríguez, La jungla, que el jove músic interpretarà al costat de l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno.

Alfredo Rodríguez ha estat catapultat a la primer línia mundial de la nova generació de pianistes de jazz pel productor musical Quincy Jones. Amb un estil personal que combina el jazz clàssic amb ritmes cubans i influències de figures com Keith Jarrett i Oscar Peterson, Alfredo Rodríguez transcendeix la música i ens parla de la seva vida.

El concert continuarà amb Rhapsody in Blue de George Gershwin, en què Rodríguez interpretarà també el paper solista. Amb aquesta obra escrita l'any 1942 Gershwin introdueix les sonoritats del jazz al món simfònic. La suite instrumental de l'òpera Porgy and Bess del mateix compositor clourà un vespre de música simfònica tenyida pels colors de la música negra.

TALLER DIDÀCTIC: Connecta amb l'Orquestra Simfònica

També dissabte tindrà lloc la iniciativa del cicle Concerts Familiars al Palau Connecta amb l'Orquestra Simfònica, un taller, conduit per Jordi Canals, i concert en família per submergir-se en el gran repertori de la música simfònica. L'activitat, recomanada per a famílies amb fills de 8 a 12 anys, és un itinerari concebut des del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana perquè petits i grans s'acostin al mateix concert a partir d'activitats complementàries i  paral·leles.

L'activitat s'estructura de la manera següent:

De 17.30 a 18.30 h. Taller d'audició per a famílies amb fills de 8 a 12 anys.

De 19 a 19.35 h. Assistència compartida a la primera part del concert.

De 19.45 a 20.15 h. Taller d'audició postconcert dirigit als infants mentre els adults continuen gaudint de la segona part del concert.

Preus: 11 €, infants/ De 16 a 65 €, adults (en funció de la zona de la Sala de Concerts).

El pianista cubà Alfredo Rodríguez debuta al Palau dissabte vinent en el cicle Simfònics al Palau