Aquest concert suposa el debut del pianista a l’Estat espanyol

El cicle ECHO Rising Stars presenta el proper 17 de febrer el pianista austríac de 20 anys Aaron Pilsan en un recital al Petit Palau (20.30 h), en què interpretarà obres de Haydn, Schubert, Widmann i Schumann. Pilsan, proposat per la Konzerthaus i el Musikverein de Viena, és considerat un pianista de talent excepcional. Ha estat alumne de Karl-Heinz Kämmerling al Mozarteum de Salzburg i de Vassilia Efstathiadou al Conservatori de Hannover. Actualment estudia amb Lars Vogt. Convidat a sales de concerts i festivals europeus de renom, ha obtingut els primers premis en els concursos Rotary Youth Music Prize, Prima la Musica, Grotrian Steinweg Braunschweig i Wendl & Young de Viena. Al concurs Ton und Erklärung de Munic va obtenir el premi a la millor interpretació de Liszt. El 2011 va ser escollit artista jove de l’any per la prestigiosa revista «Fono Forum».

El concert s’obrirà amb la Sonata en Do major de Haydn, que potser va ser l’última sonata d’aquest compositor, amb un llenguatge agosarat que la fa superior a totes les altres. Continuarà amb la Fantasia Do sostingut major, “Wanderer-Fantasie” de Schubert, obra que trenca el patró tradicional de la sonata. A continuació, Pilsan interpretarà una selecció de sis de les onze Humoresken de J. Widmann, compostes l’any 2007 per encàrrec del Carnegie Hall i estrenades l’any següent en aquesta mítica sala novaiorquesa. I clourà el recital amb Kreisleriana de Schumann, una peça escrita només en quatre dies l’any 1838, inspirada en Johannes Kreisler, personatge fictici d’una obra literària d’E. T. A. Hoffmann que designa un mestre de capella desequilibrat.

El cicle ECHO Rising Stars presenta enguany al Palau de la Música Catalana i a L’Auditori sis solistes i formacions escollides pels membres de l’European Concert Hall Organisation (ECHO),  l’associació dels auditoris i sales de concerts més importants d’Europa i de la qual són membres aquests auditoris catalans.

Quant als concerts al Palau, el cicle continuarà el 26 de març (20.30 h) al Petit Palau amb el recital de la soprano nigeriana Omo Bello, acompanyada al piano per Clément Mao-Takacs, que interpretarà obres de Rossini, Catalani, Bellini, Respighi, Donizetti, Castelnuovo-Tedesco, Tosti i Puccini. Proposada per la Cité de la Musique-Salle Pleyel, Omo Bello va ajornar el seu concert inicialment previst per al 28 de gener passat per malaltia (les mateixes entrades del concert ajornat seran vàlides per a aquesta nova data).

Finalment, l’actuació del Matosinhos String Quartet tancarà el cicle al Petit Palau el 18 de maig (20.30 h). Format per Vitor Vieira i Juan Carlos Maggiorani (violins), Jorge Alves (viola) i Marco Pereira (violoncel), ha estat proposat per la Fundació Gulbenkian-Casa da Música; la formació interpretarà obres de Mozart, Xostakóvitx, Vianna da Motta i Ravel. 

El pianista Aaron Pilsan, de 20 anys, actua al Petit Palau, en el cicle ECHO Rising Stars