Prog.mà - Premiats d'El Primer Palau & Marc Timón

El proper dijous, 3 de febrer, a les 20 h, el Petit Palau acollirà el concert per celebrar el vint-i-cinquè aniversari d’El Primer Palau. Una iniciativa exitosa i imprescindible en forma de cicle de concerts i a la vegada concurs que durant aquests anys ha donat l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts modernista a gairebé 300 joves músics, molts dels quals ara són artistes consagrats que formen part de les programacions dels auditoris nacionals i internacionals.

Així, el Palau ha reunit la flautista Elisabeth Franch, la clarinetista Ona Cardona, l’arpista Esther Pinyol, la pianista Marta Puig, el percussionista Ferran Carceller i el Quartet Gerhard, participants i premiats al cicle, que en aquesta avinentesa actuaran sota la batuta de Marc Timón, compositor convidat de la temporada del Palau.

El programa, eclèctic i contrastant, estarà centrat en composicions del mateix Timón, tant de música de concert com de bandes sonores. D’aquest segon àmbit s’oferirà l’estrena absoluta de dues suites: Sanmao, la novia del desierto, per a arpa, clarinet, contrabaix, flauta, piano i quartet de corda, i l’Hathor, per a arpa, clarinet, contrabaix, flauta, piano i quartet de corda. “Si bé les partitures originals de les dues obres són per a orquestra, la versió de cambra m’ha permès arribar a nivells més acurats d’intimitat”, explica Timón. Enmig de les dues peces i com a contrast s’interpretarà la Introducció i Allegro de Maurice Ravel, una composició lluminosa en la qual Ravel mostra una gran habilitat per extreure el màxim partit de qualsevol formació instrumental.

Timón completa la proposta amb dues peces de concert que també contenen referents narratius: Video games music for harp and marimba, que sorgeix de la influència que els videojocs dels anys vuitanta i noranta van tenir sobre el compositor, i Homenatge a ‘La competència’, una obra dedicada a l’exitós programa de ràdio.

El concert estava inicialment programat per al 17 de maig de 2021, coincidint amb l’aniversari del cicle, però es va haver de posposar a causa de la pandèmia i per fi es podrà celebrar.

El Petit Palau acull dijous el concert de celebració del 25è aniversari d’El Primer Palau amb intèrprets que van actuar al cicle, dirigits per Marc Timón