El Palau de la Música Catalana uneix per primera vegada el proper dimarts, 28 d’abril (20.30 h), l’organista Juan de la Rubia i la Freiburger Barockorchester, considerada una de les millors formacions amb instruments d’època. Un concert del cicle Palau 100 Constel·lació que reconeix el talent del jove De la Rubia, un dels intèrprets més destacats i guardonats de la seva generació, al costat d’una formació amb una presència habitual a l’escenari modernista. Junts oferiran dos Concerts per a orgue i orquestra de l’opus 4 de Georg Friedrich Händel i la Simfonia de la Cantata BWV 146 de Johann Sebastian Bach. L’orquestra completarà el programa amb un Concerto grosso d’Arcangelo Corelli i la Suite orquestral núm. 1 de Bach.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana té com un dels seus objectius artístics centrar la mirada en aquells intèrprets catalans que per la seva trajectòria artística nacional i internacional bé mereixen estar al costat dels més grans. Així, un cop l’any convida artistes destacats del territori, com va ser el cas de Xavier Sabata fa dues temporades, Núria Rial la temporada passada, i ara Juan de la Rubia.

L’organista, guanyador del Premi El Primer Palau (2004), du a terme una activitat concertística incessant, amb actuacions en espais com les catedrals de Barcelona, Lleó, Sant Sebastià o Colònia, a més de la Gewandhaus de Leipzig, Auditorio Nacional de Madrid o Auditorio Alfredo Kraus de Las Palmas. Ha enregistrat, fins al moment, set discos com a solista. Obert a altres disciplines artístiques, De la Rubia col·labora amb personalitats destacades del món de la cultura, com ara Lluís Pasqual, amb qui ha treballat en el recent muntatge del Rei Lear de Shakespeare protagonitzat per Núria Espert al Teatre Lliure de Barcelona. El proper 1 de novembre tornarà al Palau de la Música per improvisar a l’orgue sobre la projecció de Nosferatu de Murnau.

Per la seva banda, la Freiburger Barockorchester, reconeguda internacionalment pel seu so, la manera d’interpretar i la varietat de repertori, ja és una formació habitual a l’escenari del Palau, institució amb qui ha establert una relació estable. Precisament fa un any Pablo Heras-Casado debutava al Palau dirigint-la, i el proper 27 de maig hi tornarà sota la direcció de René Jacobs, per oferir la versió de concert de Don Giovanni de Mozart. 

El Palau uneix el talent de l’organista Juan de la Rubia i de la Freiburger Barockorchester en el cicle Palau 100 Constel·lació