El proper dimecres 30 d'octubre, a les 19.30 h, se celebrarà un acte acadèmic al Petit Palau a l'entorn de la figura del tenor solista i cantaire de l'Orfeó Català Gaietà Renom, de qui la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ha celebrat el centenari del naixement amb un seguit d'activitats.

Durant l'acte, presidit per Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Lluís Millet, Antoni Ros Marbà, Jordi Roch i Antoni Sàbat glossaran la figura de Renom en la seva vessant musical i humana. A més, s'escoltaran alguns enregistraments dels diversos gèneres que el tenor conreà durant la seva trajectòria musical.

Renom va ser cantaire de l'Orfeó Català des del 1932 i l'any 1948 n'esdevingué solista. En les actuacions al Palau com a solista de l'Orfeó, Renom participà en oratoris com l'Elies de Mendelssohn, Requiem de Mozart, Les estacions de Haydn, Novena Simfonia de Beethoven, Missa en Si menor o la Passió segons sant Mateu de Bach.

Gaietà Renom sobresortí també –i tingué una gran popularitat– en el terreny de la cançó catalana dels grans mestres del Modernisme i del Noucentisme, la cançó popular i la sardana cantada. En un temps de forta repressió política, el fet de cantar en català tenia un remarcable sentit reivindicatiu, plenament assumit tant per ell mateix com pels públics de tot Catalunya.

Amb aquesta activitat es tanquen els actes d'homenatge a Gaietà Renom promoguts per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana amb la voluntat de contribuir al reconeixement de la figura del gran tenor català.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Preguem que confirmeu assistència al correu: [email protected].

El Palau tanca el seu homenatge a Gaietà Renom, tenor solista i cantaire de l’Orfeó Català, amb un acte acadèmic