Considerat un dels millors cors del món, el proper dijous 15 de maig arriba al Palau de la Música Catalana l’Eric Ericson Kammarkör. Sens dubte, una de les grans cites corals de la temporada, amb una formació que oferirà un programa a cappella molt exigent i que inclou Figure humaine, obra culminant de la trajectòria de Francis Poulenc i d’una dificultat extrema, en convertir el cor en una veritable orquestra vocal i que rarament s’ha escoltat a la ciutat.

Aquesta formació referent va ser fundada l’any 1945 per Eric Ericson,  una personalitat que va revolucionar el cant coral a Suècia entre els anys cinquanta i  vuitanta des del convenciment que les prestacions d’un cor de cambra professional podien arribar a equiparar-se a les de qualsevol agrupació instrumental.

El programa que oferirà el cor dirigit pel seu titular actual, Fredrik Malmberg, es podria considerar un homenatge a la figura del seu mestre fundador, que va morir el febrer de 2013 als 94 anys, ja que s’escoltaran algunes de les obres més representatives del repertori cultivat per Ericson durant la seva llarga trajectòria al capdavant d’aquest formació coral.

La primera part del concert s’obrirà amb els Fest und Gedenksprüche, op. 109 de Johannes Brahms, que compongué l’any 1888. Després s’oferirà Lux Aeterna de György Ligeti, una de les obres més trencadores i sorprenents de tota la literatura coral del segle XX, composta l’any 1966, i que ha estat objecte d’admiració i d’estudi de compositors de tot el món. Tancarà la primera part Friede auf Erden d’Arnold Schönberg, monument musical extremadament complex per a cor a cappella inspirat en un text de Ferdinand Meyer. La segona part estarà protagonitzada per la ja esmentada Figure humaine de Poulenc, que s’oferirà al costat d’Elegi de Lars Edlund, peça de gran modernitat i bellesa que explora les possibilitats de la veu humana i una de les obres a cappella de més envergadura de tot el repertori suec modern.

El concert correspon al Cicle Coral Orfeó Català, una proposta que en la seva quarta edició cerca desvetllar l’interès del públic envers el cant coral amb repertoris i formacions de prestigi.

El Palau proposa una cita coral imprescindible amb el Cor de Cambra Eric Ericson, un dels millors cors del món