ORFEÓ CATALÀ (c)Ricardo Rios Visual Art

Aquest proper diumenge, 11 d’abril, a les 12 h, en el marc del cicle La Casa dels Cants, l’Orfeó Català i la Simfònica del Vallès, sota la batuta de Pablo Larraz, director principal del cor, oferiran la Missa de la coronació de Wolfgang Amadeus Mozart al Palau de la Música Catalana. Es tracta d’una de les composicions religioses més conegudes del compositor i va ser escrita a Salzburg per a la celebració de la Pasqua de l’any 1779. És una peça en què cal “destacar el paper que hi juga el cor al llarg de tota l’obra, que el converteix en protagonista principal. Tota la composició és plena de moments remarcables i plens de bellesa”, ens recorda el divulgador musical Pere Andreu Jariod al programa de mà. L’elenc de solistes està format per la soprano Ulrike Haller, la contralt Eulàlia Fantova, el tenor Carles Prat Vives i el baix Daniel Morales, amb l’acompanyament a l’orgue de Juan de la Rubia.

El concert inclourà també música de Georg Friedrich Händel, compositor molt estimat de la monarquia anglesa, amb la solemne i majestuosa Zadok the priest i The king shall rejoice, dues composicions incloses a la col·lecció Coronation Anthems, dedicada al monarca Jordi II.

El programa s’arrodoneix amb el motet Ave verum de Mozart, pilar de la literatura coral, que el compositor va compondre al tram final de la seva vida. Una obra molt especial i estimada per l’Orfeó Català, que la interpreta any rere any, ja que va ser una de les que el cor va incloure al seu primer concert, el 8 d’abril de 1892, fa més de 125 anys.

El Palau proposa un concert matinal aquest diumenge amb la Missa de la coronació de Mozart interpretada per l’Orfeó Català i la Simfònica del Vallès, sota la direcció de Pablo Larraz