Dimarts vinent, 1 de novembre (18 h), l’organista Juan de la Rubia protagonitzarà la segona edició del Concert de Halloween del Palau de la Música Catalana. Després de l’èxit de l’edició passada, es repetirà el mateix format, que en aquest cas ofereix la projecció de la pel·lícula Faust de F. W. Murnau amb la interpretació a l’orgue de Juan de la Rubia improvisant en directe la banda sonora sobre el film. De la Rubia, guanyador entre d’altres, del Premi El Primer Palau, és una artista habitual a les temporades del Palau.

Aquest concert del cicle Orgue al Palau és una oportunitat única per poder gaudir de l’orgue Walcker de la Sala de Concerts (construït entre els anys 1906 i 1908 i restaurat el 2003 per Gerard Grenzing) amb una improvisació que esdevé tot un exercici musical i també intel·lectual, i en què l’habilitat de l’intèrpret resulta imprescindible. No és la primera vegada que Juan de la Rubia s’enfronta a un exercici d’aquestes característiques; l’organista ja ha ofert concerts improvisant, sobre el film Faust (1926) i Nosferatu (1922), tots dos de Murnau, i ha demostrat que l’orgue és un instrument que encaixa de manera natural amb l’expressionisme cinematogràfic.

Faust va ser la darrera creació alemanya de Murnau, abans de marxar als Estats Units. Basat en la novel·la homònima de Goethe, el film, un clàssic del cinema mut, va tenir una gran influència en pel·lícules posteriors, sobretot des del punt de vista dels efectes especials.

Per tal que el públic gaudeixi de l’ambient de la Castanyada, a la Plaça del Palau de la Música Catalana es muntarà una parada de la gelateria Delacrem, considerada entre les 12 millors del món segons Jordi Roca. Des de les 15:30 h s’oferiran gelats de castanya de Viladrau o de moniato amb mel, entre altres propostes més clàssiques, com el de pistatxo amb avellana, de Bailey’s o uns de més especials, com nous amb whisky o xocolata amb cervesa negra. El públic també podrà adquirir sorbets de temporada, xocolata calenta i brownies o pastissos de carabassa i gingebre. 

El Palau presenta per segon any consecutiu el Concert de Halloween amb la projecció de Faust i música en directe de Juan de la Rubia