El proper diumenge, 13 de març (20.30 h), el tenor mexicà Rolando Villazón serà Alessandro en la versió de concert d’Il re pastore de W. A. Mozart al Palau de la Música Catalana, amb William Christie al capdavant de Les Arts Florissants. Corresponent al cicle Palau 100 Grans Veus, aquesta òpera de dos actes, poc habitual en les programacions, va ser escrita en sis setmanes per un jove Mozart de 19 anys i presenta una partitura fresca i plena de vitalitat. La producció arriba en gira a Barcelona després de Viena (11 de març), i posteriorment continuarà a Lucerna (15 de març) i París (18 de març).

Amb llibret de Pietro Metastasio, l’elenc solista es completa amb les sopranos Martina Janková (Aminta) i Regula Mühlemann (Elisa), la mezzosoprano Angela Brower (Tamiri) i el tenor Emiliano González Toro (Agenore). Aquesta òpera va ser estrenada al Palau Arquebisbal de Salzburg el 23 d’abril de 1775, com a encàrrec de Hieronymus von Colloredo, príncep arquebisbe de la ciutat, amb motiu de la visita del príncep elector Maximilià Francesc. Metastasio s’inspirà en el drama pastoral Aminta de Torquato Tasso.

Rolando Villazón torna al Palau després de la seva darrera actuació la temporada 2012-13, en què va presentar un programa centrat en Verdi, tot commemorant del bicentenari del naixement del compositor italià. El tenor és una de les figures més aclamades i estimades per la crítica gràcies a les seves interpretacions captivadores. Habitual dels teatres d’òpera més importants del món, Villazón col·labora sovint amb orquestres i directors com Daniel Barenboim o Yannick Nézet-Séguin. Artista exclusiu del segell Deutsche Grammophon, hi ha enregistrat vint CD i DVD que han rebut nombrosos premis.

Cal destacar també la presència de William Christie, clavecinista, director, musicòleg i professor internacionalment reconegut, que dirigirà la formació que va fundar l’any 1979, Les Arts Florissants, un grup aclamat de cantants i instrumentistes especialitzats en la interpretació de música barroca amb instruments d’època. D’altra banda, Christie tornarà al Palau al capdavant de la seva formació el 16 de juny per oferir una lectura de la Missa en Si menor de Bach.

Aquest concert és una producció d’U-live.

El Palau presenta Il re pastore de Mozart protagonitzat per Rolando Villazon, Les Arts Florissants i William Christie