El vídeo ha estat realitzat per l’agència creativa Vimema, amb producció executiva de betevé

El Palau de la Música Catalana és l’escenari d’Asperger, un vídeo que mostra les emocions de les persones amb Condició de l’Espectre Autista (CEA). betevé, l’agència creativa Vimema, el Palau de la Música Catalana i l’Associació Asperger Catalunya han unit forces per donar visibilitat a la síndrome d’Asperger amb aquest vídeo especial que es va llançar ahir amb motiu del Dia Internacional d’aquesta condició de l’espectre autista. 

Les persones amb Asperger, que formen part de l’ampli col·lectiu de persones amb CEA (Condició de l’Espectre Autista), tenen greus dificultats per expressar i mostrar les seves emocions. El Palau de la Música Catalana, il·luminat com no s’havia vist mai abans, i cantaires del Cor de Noies i de l’Orfeó Català interpretant Carmina Burana han estat el marc irrepetible en què persones amb síndrome d’Asperger i els seus familiars han viscut una experiència única. Ajudats per la tecnologia de captació d’impulsos cerebrals, una diadema amb sensors que detecten les emocions de qui la porta i que trasllada aquests impulsos en temps real al sistema d’il·luminació del Palau, s’ha mostrat el que sentien aquestes persones.

Les imatges mostren un Palau de la Música Catalana il·luminat seguint les emocions que senten les persones amb Asperger i que tradueix aquest dispositiu tecnològic. 

Per saber més sobre aquest projecte, podeu visitar el web especial sobre autisme de betevé, en el qual es publicaran continguts fins al dilluns 2 d’abril, Dia Mundial de l’Autisme, en què betevé oferirà una nit temàtica amb l’estrena del documental (Sentir) i un programa especial.

Per al Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català és un goig haver participat en aquesta producció per tal d’ajudar a fer més visible la síndrome d’Asperger. El Palau de la Música Catalana mostra un cop més la seva aposta pels continguts audiovisuals i per la innovació.

El Palau i l'Orfeó participen en un vídeo amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger