TIMON, Marc (c)David Ruano i Iván Torrent

El Palau emetrà aquest dissabte en directe via streaming i de manera gratuïta l’estrena de Marc Timón Les trompetes de la mort, obra basada en la novel·la d’Irene Solà Canto jo i la muntanya balla

El concert, titulat “El somni d’una nit d’estiu”, està emmarcat dins el cicle Simfònics al Palau i comptarà amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català i l’OSV

Amb la voluntat de fer arribar la música en directe al major nombre de persones possible, i dedicat especialment a aquelles que per motius derivats de la pandèmia no poden assistir a concerts, el Palau de la Música Catalana emetrà en directe per streaming i de manera gratuïta a través de www.palaudigital.cat i els seus canals de Facebook i Youtube el concert del proper dissabte 6 de febrer, a les 18.30 h, que presentarà l’estrena de Les trompetes de la mort de Marc Timón, compositor convidat de la temporada 2020-21 del Palau. L’obra és un encàrrec del Palau a aquest compositor sobre la novel·la Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, narradora convidada de la temporada. Es tracta d’una peça simfonicocoral i per a cor femení que serà estrenada pel Cor de Noies de l’Orfeó Català i la Simfònica del Vallès, sota la batuta de Víctor Pablo Pérez, inspirat precisament en el capítol “Les trompetes de la mort” de l’exitosa novel·la.

“Volia crear una obra nova, basada en l’essència del text”, explica Timón. En la peça el compositor estableix una dialèctica constant entre col·lectivitat i individualitat utilitzant diversos tipus d’orquestració i d’estètica segons el moment: des de tècniques de la música contemporània fins a passatges més cinematogràfics. “El dolor i la mort són dos temes importants en aquest capítol que m’han ajudat a inspirar-me i a trobar colors orquestrals diferents”, sosté Timón, a qui li fa una il·lusió especial que l’estrena es faci al Palau i amb el Cor de Noies, “d’una qualitat exquisida”, igual que l’OSV, amb “qui sempre és un plaer fer música”. “Fa mesos que tinc l’obra al cap i que l’he estat gestant i elaborant. Mesos i mesos de feina condensats en deu minuts”, conclou Timón, que està molt emocionant amb l’esdeveniment.

Després d’aquesta estrena, el concert, que s’emmarca en el cicle Simfònics al Palau que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, oferirà el Somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn, en una nova producció semiescenificada, que s’estrenarà el dia abans a La Faràndula de Sabadell, amb direcció teatral de Dani Coma i amb la participació de les solistes Núria Vilà i Marta Valero i la narradora Mar Blanch. L’Orquestra Simfònica del Vallès continua la seva aposta per les propostes innovadores, amb formats artístics i escènics originals, amb voluntat d’apropar nous públics als auditoris i d’explorar nous terrenys que uneixen diverses disciplines en un mateix escenari. Aquesta manera de presentar les seves propostes artístiques forma part del seu ADN genuí, que l’ha dut a ser reconeguda pel públic durant els vint-i-cinc anys de trajectòria al Palau amb el seu suport i acompanyament.

L’streaming compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

El Palau estrena Les trompetes de la mort de Marc Timón, basada en Canto jo i la muntanya balla d'Irene Solà