Bach and forward

Bach & forward, el concert protagonitzat el mes de març passat per Juan de la Rubia i Marco Mezquida amb imatges d’Alba G. Corral, s’emetrà dissabte arreu d’Europa a través de les plataformes digitals dels auditoris que integren l’ECHO

Des del proper divendres fins dilluns, ambdós inclusivament, els canals de Facebook dels auditoris de la xarxa ECHO, constituïda pels principals auditoris d’Europa, emetran simultàniament per streaming quatre espectacles interdisciplinaris produïts per la Philharmonie de Luxemburg, el Müpa de Budapest, l’Elbphilharmonie d’Hamburg  i el Palau de la Música Catalana, així mateix institucions culturals membres de l’ECHO.

Divendres, a les 20 h, s’emetrà el concert Music meets graffiti, produït per la Philharmonie de Luxemburg, programa que uneix música de cambra amb grafitis i que constitueix un producte dissenyat especialment per a aquest auditori i la divulgació via streaming a través de l’ECHO. L’endemà dissabte 1 de maig, a les 20 h, s’emetrà Bach & forward, el concert que van protagonitzar Juan de la Rubia i Marco Mezquida, en què els dos artistes improvisaven a quatre manes sobre temes de Bach amb produccions visuals en directe d’Alba G. Corral. Un concert amb gran èxit de públic i de crítica que ara arribarà a les audiències d’arreu del continent gràcies a la difusió dels diferents auditoris.

Diumenge, a les 20 h, serà el torn de l’espectacle Non solus del Müpa de Budapest, de la companyia Recirquel, un espectacle musical amb interacció de circ i dansa. Finalment, dilluns també a les 20 h s’emetrà Figure humaine,  una producció de l’Elbe Philharmonie, amb més de vuitanta músics, cantants i ballarins per descobrir el magnífic edifici de l’Elbphilharmonie.

Aquesta iniciativa de la xarxa ECHO suposa un nou viatge musical de luxe pels diferents auditoris d’Europa, en un esforç per apropar la música i la cultura als múltiples públics que no poden gaudir-ne en directe a causa de la pandèmia. La iniciativa, que s’agrupa en diferents temàtiques programades en cap de setmana, va començar els dies de Setmana Santa amb una programació adreçada a infants.

Més endavant, el primer cap de setmana del mes de juny estarà dedicat a l’epígraf “repertori revisitat”, amb una aportació i col·laboració del Palau mitjançant l’emissió de la producció audiovisual Carmina Burana que va ser estrenada a Palau Digital i a TV3 el 28 de març passat, juntament amb altres propostes que permetran traslladar el públic d’arreu d’Europa a Colònia i a Gateshead

El Palau de la Música Catalana reprèn els streamings conjuntament amb la xarxa de l’European Concert Hall Organization