COBLA MARINADA

S’interpretaran noves orquestracions per a cobla d’obres de Casals, Turina, Gerhard i de Falla

A la primera part actuaran també alumnes del Ballet del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre

Dilluns que ve, 5 de febrer (Sala de Concerts, 19 h), torna la música per a cobla al Palau de la Música Catalana amb un programa que inclou algunes de les obres més populars del gènere, així com primeres audicions al Palau de les versions per a cobla i per a cor i cobla d’obres originals per a orquestra de Pau Casals, Joaquín Turina, Robert Gerhard i Manuel de Falla transcrites pel compositor Josep-Maria Serracant, que s’han encarregat expressament per a aquest projecte. Un concert del cicle Tardes al Palau, en què la música per a cobla té un protagonisme destacat, amb la Cobla Marinada, el Cor Jove de l’Orfeó Català (Pablo Larraz i Oriol Castanyer, directors) i el Cor Jove Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora), dirigits per Edmon Colomer. Aquest concert se celebrarà el dia abans, diumenge 4 de febrer, al Teatre Auditori de Granollers.

A la primera part del concert, la Cobla Marinada interpretarà les primeres audicions al Palau de les transcripcions per a cobla del petit poema simfònic Festa Major a Vilafranca de Pau Casals, de “Sardana”, tercer moviment d’Evocaciones de Joaquín Turina, i “Sardana” (acte III) del ballet Els focs de Sant Joan de Robert Gerhard, compositor l’obra del qual Edmon Colomer n’és un dels màxims experts; i també la sardana A en Pau Casals de Juli Garreta i la glossa per a cobla Les danses de Vilanova d’Eduard Toldrà. Totes les obres d’aquesta primera part aniran acompanyades amb coreografies creades expressament per professors de dansa de l’Institut del Teatre i ballades per alumnes del Ballet del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre.

A la segona part del concert, els cors i la cobla interpretaran la primera audició al Palau de les transcripcions per a cor i cobla de dos fragments d’Atlàntida de Manuel de Falla, “Hymnus hispanicus” i “Càntic a Barcelona”; i també interpretaran algunes de les obres més destacades del repertori sardanístic, com Els contrabandistes de Francesc Pujol, La sardana de les monges d’Enric Morera, La balanguera d’Amadeu Vives i Marinada d’Antoni Pérez-Moya. Finalment, la Cobla Marinada interpretarà Nupcial de Ricard Lamote de Grignon, en commemoració del 125è aniversari del seu naixement.

El Palau de la Música Catalana proposa una tarda de sardanes amb la Cobla Marinada, el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor Jove Amics de la Unió el 5 de febrer