AKAGI, Yukiko

Un any més, el Palau de la Música Catalana programa aquest mes d’agost, dins el cicle Estiu al Palau, quatre recitals de piano els dimecres 2, 9, 23 i 30 (Sala de Concerts, 20 h), protagonitzats per quatre joves pianistes de sensibilitats diferents, per gaudir del teclat a la sala modernista tot unint música i arquitectura en un entorn únic i privilegiat.

El primer recital l’oferirà la pianista japonesa fincada a Barcelona Yukiko Akagi, artista de temperament únic i de gran presència escènica, alhora que dóna a les seves interpretacions una formidable vitalitat. Elogiada per la crítica com “una consumada pianista, comunicadora i intèrpret innata” («New York Concert Review»), Akagi interpretarà un programa amb obres de Chopin i Rakhmàninov. La pianista ha estat guardonada en diversos concursos nacionals i internacionals, entre els quals el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona del 2005, en què va obtenir el segon premi.

El segon recital serà a càrrec del barceloní Marc Serra, pianista que combina la seva carrera com a solista amb una intensa activitat dins el món del lied i que és descrit com un músic que “sembla tenir una relació primària, respectuosa i íntima amb la música, com si l’entengués des del còrtex i li insuflés vida” («Núvol»). Serra, que va debutar al Palau el 2017 dins el marc d’El Primer Palau, interpretarà obres de Chopin, Skriabin i Liszt.

La tercera cita la protagonitzarà el pianista de gran projecció internacional i compositor Bernat Català. Nascut a Molins de Rei i resident actualment a Suïssa, Català, que destaca per la seves interpretacions segures, refinades i sensibles, oferirà un programa en què la música amb arrels espanyoles serà el leitmotiv, amb obres de Debussy i Liszt que acompanyaran el dos primers quaderns de la monumental suite Iberia d’Isaac Albèniz. Premiat, en nombrosos concursos nacionals i internacionals, Català és membre del Caravaggio Piano Quartet; també va debutar al Palau dins el marc d’El Primer Palau l’any 2016.

Finalment, tancarà el cicle Estiu al Palau el canadenc Jaeden Izik-Dzurko. Guardonat en diversos concursos internacionals, va ser guanyador del Concurs Internacional de Música Maria Canals i del Concurs Internacional de Piano de Santander Paloma O’Shea el mateix any 2022. Izik-Dzurko, que s'està guanyant ràpidament la reputació de jove artista prometedor i és reconegut com un músic de gran capacitat comunicadora i de caràcter reflexiu en les seves interpretacions, oferirà obres dels catalans Xavier Montsalvatge, Marcos Fernández-Barrero i Elisenda Fàbregas, al costat d’obres de Ravel, Skiabin i Schumann.

Cal recordar que el proper 28 de setembre, Dmytro Choni obrirà la temporada 23-24 del cicle Palau Piano, que torna al Palau amb un total de 12 concerts en què llegendes del piano hi conviuen amb nous referents, amb programes que repassen segles de patrimoni musical.

Podeu descarregar-vos aquí fotografies dels quatre pianistes.

El Palau de la Música Catalana programa quatre recitals de piano aquest agost amb Yukiko Akagi, Marc Serra, Bernat Català i Jaeden Izik-Dzurko