Espai Palau

El nou Espai Palau, situat al carrer d’Ortigosa, també podrà acollir esdeveniments i donar resposta a altres necessitats d’espai de la institució

La Sala de Concerts tancarà temporalment del 21 de juliol al 19 de setembre per fer millores a les instal·lacions

El Palau de la Música Catalana ha presentat avui als mitjans de comunicació l’Espai Palau, el nou espai per a assajos de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i dels cors de Palau Vincles (el projecte social del Palau), situat al carrer d’Ortigosa, 10, en un edifici modernista del 1910, catalogat com a bé amb elements d’interès. L’espai, en magnífic estat de conservació i amb una ubicació privilegiada, a escassos metres del Palau, té més de 900 m2 i disposa, entre altres serveis, d’una sala polivalent de 185 m2 equipada tecnològicament; de 13 aules entre 19 i 30 m2, i d’una àmplia recepció i un pati interior. El nou emplaçament serà utilitzat també per a altres necessitats pròpies de la institució, com la realització d’assajos de formacions que hagin d’actuar al Palau, classes de cant de la resta de formacions corals i activitats de l’Hivernacle del Palau, com ara conferències o presentacions. Gràcies a les seves característiques, també es preveu llogar l’espai a tercers per a la celebració d’esdeveniments.

L’Espai Palau ja està en funcionament i pendent de millores, com la insonorització dels mòduls. Durant el mes de juliol està essent el lloc principal on es desenvolupa l’esplai d’estiu de Palau Vincles, la proposta de lleure cultural que acull setmanalment una seixantena de nens i nenes que gaudeixen de la cultura i la música en el marc d’aquesta iniciativa exitosa.

 

Millora de les instal·lacions de la Sala de Concerts

El proper 21 de juliol i fins al 19 de setembre, la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana romandrà tancada perquè s’implementaran un sèrie de millores tècniques que s’emmarquen dins del programa de manteniment i conservació continuada  del patrimoni. Aquest seguit de millores estan centrades en la restauració de la fusta de l’escenari i la renovació de la maquinària de la graderia mòbil, així com l’entapissat selectiu de butaques segons el seu grau de conservació, la revisió i neteja del sostre ceràmic de la Sala i de la lluerna i, finalment, també es netejarà l’orgue que presideix la Sala de Concerts. Aquestes feines de conservació compten amb la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Cultura.

 

Sopars íntims al Palau és la proposta del Cafè Palau aquest estiu

El Cafè Palau i la seva terrassa, un espai únic al bell mig de la ciutat, romandran oberts durant tot l’estiu oferint el seu servei en l’horari habitual. Enguany, com a novetat, atès que la Sala de Concerts romandrà tancada, Balot Restauració, l’empresa que gestiona el Cafè Palau, ha ideat els “Sopars íntims al Palau”. Una proposta per als divendres i dissabtes de juliol, agost i fins a l’11 de setembre amb sopars al Foyer del Palau i música en viu de grups de jazz, soul o bossa nova, entre altres estils. Una oferta per gaudir de gastronomia en un entorn únic durant les nits dels caps de setmana d’estiu. Més informació en aquest enllaç.

 

Palau Digital continua creixent

Palau Digital –l’extensió virtual de l’oferta del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català que va néixer fa dos anys amb l’objectiu de fer arribar la cultura a totes les llars i que va agafar un paper molt rellevant durant la pandèmia, en esdevenir una finestra oberta al món amb continguts digitals de primer nivell– continua creixent. La iniciativa, que va ser pionera a tot l’Estat espanyol, presentarà al setembre novetats d’estructura i de funcionament amb l’objectiu de millorar l’experiència de l’usuari. S’hi oferiran millores en diversos aspectes: pel que fa a la subscripció de contingut, de la tecnologia de retransmissió i codificació, de la gestió de continguts, suport a l’usuari, i una analítica avançada. Així mateix, també a partir de la tardor comptarà amb una app pròpia descarregable per la majoria d’aplicacions i plataformes digitals i mòbils.

Cal destacar que el darrer any Palau Digital ha incrementat fins més de 100.000 les visualitzacions entre els seus continguts (40 concerts, 55 conferències, el blog), amb una mitjana de 20 minuts de visualització. Igualment, Palau Digital és la plataforma a través de la qual s’han realitzat un total de 10 streamings en directe de concerts del Palau, amb una mitjana d’espectadors del live de 2.000 usuaris, tot portant la màgia del directe al màxim nombre de persones possible d’arreu del món.

El Palau de la Música Catalana presenta un nou espai per a assajos de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i de Palau Vincles, el projecte social del Palau