Els espectadors assistiran a un concert molt divertit i poc convencional

El proper diumenge, 1 de febrer, en doble sessió –a les 10.30 i a les 12.30 h–, el Palau de la Música oferirà dins el cicle Concerts Familiars al Palau el concert-espectacle Simfònic ara!, una producció del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana en col·laboració amb Yllana, i amb la participació de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Simfònic ara! és una combinació de música simfònica i humor que té com a objectiu apropar la música clàssica a tots els públics.

Els espectadors assistiran a un concert poc convencional en què es trenquen alguns dels protocols habituals d’un concert simfònic. A partir d’un repertori que comprèn des del Barroc fins al segle XXI, amb fragments d’obres clàssiques de tots els temps, incloent-hi alguna que altra referència cinematogràfica, i que fusiona estils i gèneres diversos, es construeix un espectacle amè i molt divertit. Una proposta que posa de manifest la versatilitat dels integrants de l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb una àmplia experiència en propostes musicals en què la part teatral i humorística tenen part del protagonisme.

Amb moments delirants i sorprenents, per bé que la proposta se centra en la música com a principal protagonista, afloren petits conflictes humans entre els músics de l'orquestra o les excentricitats i rivalitats entre el concertino convidat i el director, interpretat per Teimuraz Janikashvili i Juan Francisco Ramos (actor i director escènic d’Yllana), respectivament.

Aquest espectacle està inspirat en l’exitós PaGAGnini, l’espectacle de música clàssica revelació dels últims anys. El violinista Teimuraz Janikashvili substitueix enguany el violinista programat inicialment, Ara Malikian.

El Palau de la Música Catalana presenta el proper diumenge Simfònic ara!, un concert-espectacle en clau humorística adreçat a famílies