Un espectacle de música simfònica amb clau humorística

El proper diumenge, 2 de febrer, en una doble sessió –a les 10.30 i a les 12 h–, el Palau de la Música Catalana presentarà l'estrena mundial del concert-espectacle Malikianini, simfònic ara! Una producció del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana en col·laboració amb Yllana, protagonitzada pel virtuós violinista Ara Malikian i amb la participació de l'Orquestra Simfònica del Vallès.

La proposta és una combinació de música simfònica i humor que té com a objectiu apropar la música clàssica a tots els públics. A partir d'un repertori que comprèn des del Barroc fins al segle XXI i que fusiona estils i gèneres diversos, constitueix un espectacle amè i molt divertit. La música serà la principal protagonista de l'actuació, en la qual veurem aflorar petits conflictes humans entre els músics de l'orquestra, el concertino convidat i el director.

Els espectadors assistiran a un concert poc convencional en què alguns dels protocols habituals d'un concert simfònic es trenquen, amb la voluntat d'ajudar a descobrir com s'estructura i s'organitza una orquestra simfònica. Per dur-ho a terme es disposa de la direcció musical d'Ara Malikian, que dirigirà l'orquestra com a concertino convidat des del seu faristol, i la direcció escènica de Juan Francisco Ramos (Yllana), que en el concert  assumeix el paper del director de l'orquestra. Altres protagonistes són Chus Castro, percussionista, bailaor i actor, i Roberto Pacheco, trombonista i coautor d'un dels temes musicals que s'interpretaran.

Aquest espectacle és una de les novetats d'enguany del Servei Educatiu i respon al compromís perquè la música clàssica arribi al màxim nombre possible de persones, tal com estableix el Pla Estratègic de la Fundació OC-PMC. La temporada passada el Palau de la Música va presentar el seu nou Projecte Educatiu, que es caracteritza per incorporar en la  programació elements com: participació, intergeneracionalitat, interdisciplinarietat artística, formació musical  i interacció amb la programació pròpia i el patrimoni del Palau. Malikiannini, simfònic ara!, doncs, és una mostra d'aquesta interdisciplinarietat artística i alhora una proposta de diàleg amb la programació pròpia del cicle Simfònics al Palau.

Malikianini, simfònic ara! ha estat concebut i promogut des del Servei Educatiu del Palau i s'inspira en l'exitós PaGAGnini, estrenat l'any 2007 obra d'Yllana i Ara Malikian. Les sinergies entre el Palau de la Música Catalana com a promotor de l'espectacle, la col·laboració amb Ara Malikian i Yllana,  i la implicació de l'Orquestra Simfònica del Vallès, fan d'aquest espectacle una primícia mundial, tant pel seu gran impacte artístic com per la possibilitat d'exportar el projecte arreu del món.

Un tast de Malikianini al cicle Simfònics al Palau

El dissabte, 1 de febrer, a les 19 h, en el marc del cicle Simfònics al Palau, s'oferirà un tast d'aquest espectacle durant la segona part del concert. En la primera part, Ara Malikian actuarà en solitari amb un solo per a violí de J. S. Bach i la Fantasia sobre temes de 'Carmen' de G. Bizet de P. Sarasate, i amb l'orquestra  oferiran plegats l'obertura d'El barber de Sevilla. Aquest mateix programa s'interpreta  el divendres, 31 de gener, a les 21 h, al Teatre Principal de Sabadell i el diumenge, 2 de febrer, a les 19 h, a l'Auditori Enric Grandados de Lleida

El Palau de la Música Catalana presenta diumenge vinent l’estrena mundial del concert-espectacle adreçat a tots els públics Malikianini, simfònic ara!