El proper dijous, 9 de juny (20.30 h), el tenor Jonas Kaufmann debutarà al Palau de la Música Catalana per oferir una vetllada de lied, en una de les nits destacades d’aquesta temporada. Aquest concert recupera el recital que s’havia de celebrar el 10 d’octubre de 2014 i que es va ajornar per malaltia del cantant. Una cita, doncs, molt esperada, en què Kaufmann estarà acompanyat al piano per l’especialista Helmut Deutsch, partner musical del tenor des del principi de la seva carrera. Dotat d’una veu càlida, el tenor alemany oferirà obres de tres compositors molt destacats del tombant de segle i primera meitat del segle XX, com són Gustav Mahler, Richard Strauss i Benjamin Britten. Un programa que despertarà l’entusiasme dels melòmans i de tota la legió de seguidors del tenor.

Kaufmann, “I’anomenat tenor perfecte per la seva versatilitat interpretativa” («Time Out», juny del 2016) o “el nou rei dels tenors”, segons la premsa internacional, va protagonitzar un debut sensacional al Metropolitan de Nova York el 2006 amb La traviata. Des de llavors és reconegut com una de les principals estrelles del món operístic i reclamat arreu, tant per interpretar el repertori italià i francès com d’òpera alemanya. També és apreciat a tot el món en el repertori de concert i molt particularment del lied, que segons el mateix Kaufmann demana “més subtilitat i diferenciació que qualsevol altre gènere vocal”. La seva versatilitat queda palesa en un gran nombre d’enregistraments en CD i DVD, alguns dels quals distingits amb nombrosos premis internacionals.

El recital s’iniciarà amb els Lieder eines fahrenden Gesellen (Cançons d’un camarada errant) de Mahler, que constitueixen les seves primeres cançons conegudes i en què ja apareixen alguns dels motius musicals més característics de les seves Primera i Segona Simfonies. Després cantarà els Seven sonnets of Michelangelo de Britten, de gran dificultat interpretativa, molt brillants en l’execució i molt atractius en l’audició.

La segona part serà dedicada a composicions d’Strauss i començarà amb el cicle Neuen Lieder de Letzte Blätter, op. 10, amb poemes de Hermann von Gilm. I tot seguit les cançons Wozu noch, Mädchen, soll es frommen, op. 19 núm. 1; Breit über mein Haupt dein schwarzes Haar, op. 19 núm. 2; Ich liebe dich, op. 37 núm. 2; Freundliche Vision, op. 48 núm. 1, i Wie sollten wir geheim sie halten, op. 19 núm. 4, que són obres d’èpoques diverses en què es pot apreciar l’evolució de l’estil musical del compositor.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de Parlem de Música amb la conferència entorn del concert, a càrrec de Mercedes Conde Pons, directora de la «Revista Musical Catalana». 

El Palau de la Música Catalana ofereix el proper dijous, 9 de juny, l’esperat debut del tenor Jonas Kaufmann a la sala modernista