A partir d’avui la Sala Lluís Millet acull de manera permanent el bust de Victoria de los Ángeles (Barcelona, 1923-2005). En un acte de reconeixement celebrat al Palau de la Música Catalana, l’escultura de bronze de la soprano, una de les grans llegendes de la lírica del segle XX, s’ha col·locat al costat dels bustos d’altres músics i creadors il·lustres del país amb una vinculació especial amb el Palau de la Música Catalana, com Lluís Millet, Amadeu Vives, Xavier Montsalvatge, Alícia de Larrocha, Rosa Sabaté, Eduard Toldrà, Pau Casals o Frederic Mompou.

I és que Victoria de los Ángeles, una de les veus més aclamades arreu del món i amb una brillant carrera internacional, va debutar al Palau de la Música Catalana el maig de 1944. Durant la seva trajectòria professional va conrear el lied, el concert, l’oratori i l’òpera, tot convertint-se en una de les veus preferides del Gran Teatre del Liceu, que la va veure debutar, i del Metropolitan de Nova York, que va gaudir de les seves actuacions durant una dècada.

A més, va ser una de les cantants més admirades dels escenaris europeus i espanyols, on va oferir recitals històrics, molts dels quals han quedat immortalitzats en enregistraments antològics.

Durant l’acte, Jaume Comellas, Josep Cuní i Helena Mora han glossat la figura de qui ha estat una de les sopranos catalanes més internacionals. A més, s’ha ofert un recital de cançó amb actuacions d’Enric Martínez-Castignani, baríton, i Maria Mauri, piano; i de Nancy Fabiola Herrera, mezzosoprano, i Rubén Fernández Aguirre, piano; igualment, s’ha projectat un vídeo d’una actuació de Victòria de los Ángeles al Palau interpretant Damunt de tu només les flors de Frederic Mompou.

El Palau de la Música Catalana instal·la un bust de Victoria de los Ángeles a la Sala Lluís Millet