A partir d’avui la Sala Lluís Millet acull de manera permanent el bust del violinista, compositor i pedagog Joan Massià i Prats (Barcelona, 1890-1969). En un acte de  reconeixement celebrat al Palau de la Música Catalana, l’escultura de bronze de Massià s’ha col·locat al costat dels bustos d’altres músics i creadors il·lustres del país amb una vinculació especial amb el Palau de la Música Catalana, com Lluís Millet, Amadeu Vives, Xavier Montsalvatge, Alícia de Larrocha, Rosa Sabater, Eduard Toldrà, Pau Casals o Frederic Mompou.

Durant l’acte, Jaume Argemí, Gonçal Comellas i Marc Santandreu han glossat la seva figura. A més, els violinistes Mª Victoria Fernández i Alberto Reguera, i el pianista Josep García han interpretat algunes obres del catàleg del compositor.

Com a violinista, Massià va oferir nombres actuacions al Palau de la Música Catalana i arreu del país, així com també va tocar i va ser reconegut a l’estranger: França, Bèlgica i Suïssa. La seva activitat com a compositor li va valer la Medalla de Plata de l’Ajuntament de Barcelona al mèrit artístic l’any 1969. Però Massià va excel·lir per sobre de tot en la seva vessant pedagògica, que va constituir la principal activitat de la darrera etapa de la seva vida, amb deixebles com Gonçal Comellas, els germans Claret, Marçal Cervera, Carmen Bustamante i Albert Attenelle, entre altres artistes destacats.

El Palau de la Música Catalana instal·la un bust de Joan Massià a la Sala Lluís Millet