A partir d’avui la Sala Lluís Millet acull de manera permanent el bust d’Alícia de Larrocha (Barcelona, 1923-2009). En un acte de  reconeixement celebrat al Palau de la Música Catalana, l’escultura de bronze de la pianista, obra de l’escultor Ramon Cuello, s’ha col·locat a la Sala Lluís Millet al costat dels bustos d’altres músics i creadors il·lustres del país amb una vinculació especial amb el Palau de la Música Catalana, com Lluís Millet, Amadeu Vives, Xavier Montsalvatge, Rosa Sabaté, Eduard Toldrà, Pau Casals o Frederic Mompou.

Durant l’acte, la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, juntament amb Alícia Torra, filla de la pianista, i Miquel Lerín, amic personal de l’artista, han glossat la seva figura. A més, la pianista Marta Zabaleta ha ofert un recital amb obres d’Alícia de Larrocha i d’Isaac Albéniz.

Reconeguda amb nombrosíssimes distincions, Alícia de Larrocha és una de les pianistes catalanes més universals. Amb una extensa trajectòria internacional, al Palau de la Música Catalana va actuar-hi un total de 94 vegades des del seu debut l’any 1930, amb només 6 anys, i va oferir-hi el seu darrer concert el 2002.

El Palau de la Música Catalana instal·la un bust d’Alícia de Larrocha a la Sala Lluís Millet