COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

El Palau de la Música Catalana instal·la un bust d’Alícia de Larrocha a la Sala Lluís Millet

A partir d’avui la Sala Lluís Millet acull de manera permanent el bust d’Alícia de Larrocha (Barcelona, 1923-2009). En un acte de  reconeixement celebrat al Palau de la Música Catalana, l’escultura de bronze de la pianista, obra de l’escultor Ramon Cuello, s’ha col·locat a la Sala Lluís Millet al costat dels bustos d’altres músics i creadors il·lustres del país amb una vinculació especial amb el Palau de la Música Catalana, com Lluís Millet, Amadeu Vives, Xavier Montsalvatge, Rosa Sabaté, Eduard Toldrà, Pau Casals o Frederic Mompou.

Durant l’acte, la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, juntament amb Alícia Torra, filla de la pianista, i Miquel Lerín, amic personal de l’artista, han glossat la seva figura. A més, la pianista Marta Zabaleta ha ofert un recital amb obres d’Alícia de Larrocha i d’Isaac Albéniz.

Reconeguda amb nombrosíssimes distincions, Alícia de Larrocha és una de les pianistes catalanes més universals. Amb una extensa trajectòria internacional, al Palau de la Música Catalana va actuar-hi un total de 94 vegades des del seu debut l’any 1930, amb només 6 anys, i va oferir-hi el seu darrer concert el 2002.