Façanes_Palau_(c)Antoni Bofill

Les obres tindran una durada d’entre cinc i sis mesos i no afectaran l’activitat habitual del Palau

Aquesta setmana s’està instal·lant una bastida al carrer Amadeu Vives per a les tasques de revisió i neteja de la totalitat d’elements de les façanes de l’edifici històric del Palau de la Música Catalana, dels carrers Amadeu Vives i Sant Pere Mes Alt, i dels elements de planta coberta. Les tasques començaran per la façana del carrer Amadeu Vives i a continuació es restaurarà la façana de Sant Pere Més Alt, motiu pel qual es cobrirà el Palau amb grans bastides, que no afectaran l’activitat habitual de concerts i visites guiades del Palau de la Música Catalana.

L’objectiu d’aquesta acció és restaurar i consolidar tots aquells elements que ho necessitin, respectant sempre les indicacions prèvies rebudes per part de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i de la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona. Es preveu que la restauració duri entre cinc i sis mesos. Cal recordar que, prèviament a aquesta intervenció, durant l’any 2019, es va dur a terme la reparació de patologies de caràcter urgent de les façanes.

Aquestes tasques de restauració s’emmarquen dins del programa de manteniment i conservació continu del patrimoni del mateix Palau de la Música Catalana, i compten amb el suport Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Serom per un import de 376.407,31 € + IVA, que serà finançat en un 59% per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, i en un 41% amb l’ajut concedit pel Departament de Cultura.

(fotografia ©Antoni Bofill)

 

Amb el suport de:

El Palau de la Música Catalana inicia la restauració de les seves façanes històriques